Съветът на министрите на правосъдието, в който участва и министър

...
Съветът на министрите на правосъдието, в който участва и министър
Коментари Харесай

Министър Зарков участва в заседанието на Съвета на ЕС „Правосъдие и вътрешни работи” в Брюксел

Съветът на министрите на правораздаването, в който взе участие и министър Крум Зарков, реализира в Брюксел единодушие за общ метод по три законодателни оферти: по Регламент и Директива по отношение на дигитализацията на правосъдното съдействие и по изменението на Директивата по отношение на закононарушенията против околната среда. 

България посочи смисъла на дигитализацията за повишението на успеваемостта на правосъдните системи посредством ускорение на производствата при цялостно гарантиране на правата на жителите и компаниите. По директивата за околната среда България поддържа общия метод, като взаимно с Финландия внесе декларация по отношение на проблемите, свързани с хармонизацията при глобите за юридически лица. Тези съображения бяха подкрепени от Унгария, Естония, Словения и Румъния. По трите досиета предстоят договаряния с Европейския парламент. 

В дебата по предлагането за Директива по отношение на възобновяване на активи и конфискацията българският  министър обърна внимание върху опцията за потребление на гражданска конфискация и уточни, че България ползва този институт повече от 10 години, тъй че е подготвена да показа опита си.  Повечето министри се сплотиха към концепцията, че и засегнатите лица, а освен обвинените, би трябвало да разполагат по всевъзможен начин за отбрана.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР