Съветът на Европейския съюз прие позиция по две предложения -

...
Съветът на Европейския съюз прие позиция по две предложения -
Коментари Харесай

ЕС с позиция за регулиране на пазара на криптовалутата

Съветът на Европейския съюз одобри позиция по две оферти - Регламента за пазарите на криптоактиви (MiCA - Markets in Crypto Assets) и Закона за цифровата оперативна резистентност (DORA - Digital Operational Resilience Act), които са част от доста разисквания пакет за цифрово финансиране на Европейския съюз. Благодарение на това Съветът си даде мандат за присъединяване в тристранни договаряния с Европейската комисия и Европейския парламент.

Чрез предлагането за MiCA Брюксел желае да сътвори регулаторна рамка за криптактивите, която да насърчи нововъведенията и да употребява техния капацитет по метод, който резервира финансовата непоклатимост и пази ползите на вложителите, оповестява уеб сайтът „ Cryptonews “.
Блумбърг: Обемът на пазара на криптовалута надвиши 3 трилиона $
Обемът на пазара на криптовалута надвиши през днешния ден 3 трилиона $, с помощта на растежа на цената на Etherium и на биткойна, съобщ...

Наблюдатели предизвестиха, че предлагането може да затрудни навлизането на дребните играчи на криптопазара на Европейския съюз. 

Второто предложение - DORA, е предопределено да сътвори регулаторна рамка за покриване на цифровата оперативна резистентност, като подсигурява, че фирмите могат да устоят на всички типове разстройства и закани, свързани с осведомителните и информационните технологии (ИКТ), в опит да предотвратят и смекчат хакерските атаки, се споделя в изказване.

„ Дигиталните финанси са все по-важна част от икономическия пейзаж на Европа. От значително значение е да се сътвори стимулираща среда за новаторския бизнес, като в същото време се смекчат рисковете за вложителите и потребителите. Мисля, че днешното съглашение реализира верния баланс “, сподели министърът на финансите на Словения Андрей Ширчел.

„ И двата въпроса са приоритет за председателството и се надяваме на бързо съглашение с Европейския парламент по тези оферти “, добави той.
Протести против криптовалутата в Салвадор: Тя към този момент е законно платежно средство
Хиляди протестиращи излязоха на улиците в Салвадор, ядосани от въвеждането на биткойна като законно платежно средство, заяви Би Би...

Съветът, Европейският парламент и Комисията ще проведат съвещания в тристранен формат, които може да завършат с краткотрайно съглашение. То би трябвало да бъде публично утвърдено от всяка от трите институции, в това число и посредством гласоподаване в пленарна зала.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР