Съветът на ЕС удължи действието на икономическите санкции срещу Русия

...
Съветът на ЕС удължи действието на икономическите санкции срещу Русия
Коментари Харесай

Удължен е срока на икономическите санкции срещу Русия до 31 януари

Съветът на Европейски Съюз удължи действието на икономическите наказания против Русия до 31 януари следващата година. Това решение е обвързвано с отчета на президента на Франция Еманюел Макрон и на канцлера на Германия Ангела Меркел за осъществяването на споразуменията от Минск, се отбелязва в известието, представено от БГНЕС, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

Санкциите бяха в началото въведени на 31 юли 2014 година за една година, в отговор на дейностите на Русия, дестабилизиращи Украйна. Мерките бяха усилени през септември 2014 година и са ориентирани към региона на финансите, енергетиката и защитата и изделията с двойна приложимост. На 19 март 2015 година Европейският съвет реализира единодушие да обвърже продължителността на глобите с цялостното осъществяване на споразуменията от Минск, което по проект трябваше да завърши до 31 декември 2015 година.

Икономическите наказания, чието деяние е удължено с днешното решение, включват ограничение на достъпа до първичните и вторичните финансови пазари на Европейски Съюз на 5 огромни съветски държавни финансови институции и техните мажоритарно притежавани дъщерни предприятия, открити отвън Европейски Съюз, както и на три огромни съветски сдружения в региона на защитата и три огромни енергийни дружества; налагане на възбрана за експорт и импорт на оръжия; възбрана за експорт на произведения с двойна приложимост за военни цели или за военни крайни консуматори в Русия; ограничение на достъпа на Русия до избрани чувствителни технологии и услуги, които могат да бъдат употребявани за изследвания и произвеждане на петрол.

В допълнение към тези наказания са въведени и други ограничения на Европейски Съюз в отговор на рецесията в Украйна, в това число възбрана за издаване на визи и заледяване на имущество против 150 жители и 37 организации, до 15 септември тази година; ограничаващи ограничения в отговор на противозаконното анексиране на Крим и Севастопол, лимитирани до територията на Крим и Севастопол, в действие до 23 юни следващата година.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР