Съветът на ЕС подкрепи днес постигнатото предварително споразумение по оттеглянето

...
Съветът на ЕС подкрепи днес постигнатото предварително споразумение по оттеглянето
Коментари Харесай

Съветът на ЕС подкрепи предварителното споразумение с Великобритания

Съветът на Европейски Съюз поддържа през днешния ден постигнатото авансово съглашение по отдръпването на Англия. Това заяви след съвещанието основният договарящ от страна на Европейски Съюз Мишел Барние.

Никой не би трябвало да отстъпва от постигнатия прогрес, би трябвало да запазим успокоение и да се съсредоточим върху нуждата отдръпването да бъде в изискванията на ред, уточни той.

Барние заяви, че остава да се дефинират опциите за удължаването на преходния период, след който Англия ще приключи напълно досегашната си обязаност с Европейски Съюз.

По думите на Барние в преходния период, чието начало е на 30 март следващата година, Англия резервира присъединяване си в единния пазар и митническия съюз. Според предварителното съглашение този период изтича 21 месеца по-късно – на 31 декември 2020 година.

Барние разясни, че този преход може да бъде продължен еднократно по искане на Лондон, подкрепено единомислещо от страните в Европейски Съюз. Той добави, че удължаването на преходния период ще докара до нови отговорности на Лондон към бюджета на Европейски Съюз, които не би могъл да пресметна.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР