Съветът на децата към председателя на Държавната агенция за закрила

...
Съветът на децата към председателя на Държавната агенция за закрила
Коментари Харесай

Съветът на децата си избра нови председател и заместник-пред...

Съветът на децата към ръководителя на Държавната организация за протекция на детето си избра ново управление. Кандидатите за постовете показаха пред членовете на Съвета своите хрумвания и визии, след което последва гласоподаване. Децата си избраха за техен ръководител Емили Караколева от гр. София, заместник-председател е Мария Георгиева от гр. Русе, учредителен секретар – Елена Христова от гр. Добрич, Християна Страхилова от гр. Видин продължава своя мандат като летописец на Съвета. 

По време на съвещанието децата от Съвета получиха персонално одобрение от Надя Клисурска, заместник-министър на труда и обществената политика, която ги поздрави и от името на служебния вицепремиер и министър на труда и обществената политика. В програмата се включи и доктор Елеонора Лилова, шеф на 2. СУ „ Акад. Емилиян Станев ” в гр. София и някогашен ръководител на Държавната организация за протекция на детето.

Освен избор на ново управление през трите дни децата с интерес дискутираха с доктор Виолета Катева, невролог с опит в мозъчно съдовите болести, член на Европейската и Американската академии по неврология, използването на божествен газ, наркотични субстанции и следствията от тях. Според Съвета на децата няма задоволително налична информация какви вреди нанасят наркотичните субстанции и опити с използването на неразрешени и рискови вещества. Предложенията на децата по какъв метод техните връстници ще възприемат най-добре информацията, ще бъдат систематизирани и осъществени в осведомителна акция с тяхно и на експерти присъединяване.

Анжела Иванова от Lam On показа пред децата основаването на сполучлив старт ъп. Темата провокира доста въпроси и предизвика децата за доста бъдещи техни хрумвания.

В програмата на съвещанието се включиха и представители на Министерството на образованието и науката, както и от  УНИЦЕФ – България.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР