Съвет, който мнозина са чували, след като са се разделили

...
Съвет, който мнозина са чували, след като са се разделили
Коментари Харесай

Секс с бившия – да или не?

Съвет, който мнозина са чували, откакто са се разделили с колегата си: никакъв секс с някогашния! Но в действителност ли е толкоз неправилно да спиш с бившия/бившата си, след раздялата? Учени от Щатския университет „ Уейн “ в Детройт са разгласили в профилираното списание Archives of Sexual Behavior резултатите от свое проучване, които са много забавни и демонстрират, че концепцията за секс с някогашния обичан има несправедливо неприятна популярност.

Научни доказателства

Изследването било извършено в две елементи. В първата бил изследван опитът на 113 души, които неотдавна били претърпели разлъка. Точно след два месеца помолили участниците в проучването да попълнят нов анкетен лист, в който, апропо, се задавал въпрос за съкровен контакт с някогашния сътрудник. Онези, които още веднъж били правили секс с някогашните си, не тъгували толкоз от обстоятелството на раздялата, колкото тези, които не били осъществили подобен съкровен контакт. Това значи, че сексът с някогашния няма негативно влияние върху оздравителния развой след раздялата. Онези участници в проучването, които били правили секс с някогашните си, не били и толкоз гневни колкото останалите.

Предпазливостта е значима.

Всички тези, които обмислят дали да не скочат в леглото с някогашния, би трябвало да внимават. Ако двамата са се разделили неотдавна и единият сътрудник към момента изпитва усеща към другия, доста е значимо да се отнесе почтено към обстановката и да се запита дали просто не желае да съживи интимните връзки сред тях. Джонатан Бенет, сватбен съветник и притежател на организация за запознанства, е уверен, че хората, които спят с някогашните си, го вършат единствено с цел да удължат връзката си. Дори сега да е прелестно и възбуждащо, мъчно е да се каже дали сексът с някогашния има позитивен или негативен резултат в дълготраен проект. Който към момента храни мощна обвързаност към някогашния си сътрудник, той евентуално единствено ще я укрепи със секса след края на връзката и по този начин ще настъпи безпорядък в възприятията му, твърди Бенет. Ако обаче раздялата е по взаимно единодушие, един още един флирт с някогашния никога няма да има неприятни последици, както мнозина позволяват, тъй като тогава, както демонстрира проучването, сексът с някогашния не въздейства върху оздравителния развой на душeвността.

Адаптация: Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР