Саудитският крал Салман направи дълбока реорганизация във военната йерархия, като

...
Саудитският крал Салман направи дълбока реорганизация във военната йерархия, като
Коментари Харесай

Саудитският крал смени шефа на Генщаба, издигна млади ръководители

Саудитският крал Салман направи дълбока метаморфоза във военната подчиненост, като уволни началника на генералния щаб и назначи на виновни постове млади ръководители, в това число една жена, съобщи Българска телеграфна агенция.

В поредност укази, огласени в понеделник вечерта, 82-годишният монарх утвърди „ проект за развиване на министерството на защитата, според тактика за национална защита “, иницииран от неговия наследник и престолонаследник принц Мохамед бин Салман, заяви Агенция Франс Прес, базирайки се на държавни медии.

Кралят освободи началника на генералния щаб и издигна други висши офицери, поверявайки им нови командни постове. Всички решения били взети по рекомендация на принца престолонаследник, който е и министър на защитата, показват медиите.

Държавната информационна организация СПА заяви, че завършва службата на ген. Абдел Рахман бин Салех ал Бунян като началник на Генщаба, като постът му е ангажиран от Фаяд ал Руайли. Смяната бе оповестена откакто ген. Ал Бунян откри военно ревю в Рияд

В началото на ноември предходната година, в границите на акция против корупцията, ненадейно бяха уволнени началникът на саудитската Национална армия и командирът на военноморския флот.

С указите крал Салман разгласи и поредност цивилни назначения, възлагайки на млади ръководители основни постове като зам.-министър, зам.-губернатори на провинции и съветници в кралския двор.

Монархът назначи жена - Тамадар бин Юсеф ал Рамах, за зам.-министър на труда и общественото развиване. Тя е измежду дребното дами на толкоз висок пост след Нора Ал Файез, която през 2009 година стана зам.-министър на образованието.

Сред новоназначените е братът на принца милиардер Ал Уалид бин Талал - принц Турки бин Талал, който става заместник-губернатор на провинция Асир.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР