Саудитският крал Салман издаде указ, позволяващ на жените да шофират

...
Саудитският крал Салман издаде указ, позволяващ на жените да шофират
Коментари Харесай

Саудитска Арабия разреши на жените да шофират

Саудитският крал Салман издаде декрет, допускащ на дамите да карат коли, поставяйки завършек на статута на консервативното ислямско кралство като единствената страна, в която това е неразрешено, съобщи Ройтерс, като се базира на държавната осведомителна организация СПА.

Кралският декрет разпорежда сформирането на министерски орган, който да даде рекомендации в период от 30 дни и след това да приложи заповедта до юни 2018 година

Саудитският дипломат в Съединени американски щати съобщи, откакто страната му разгласи, че позволява на дамите да карат, че решението е освен огромна социална смяна, само че и част от икономическите промени в кралството, съобщи Ройтерс. "Смятам, че нашето държавно управление осъзнава, че обществото ни е готово ", сподели принц Халид бин Салман пред кореспонденти.

Той съобщи, че с цел да получат шофьорска брошура, дамите няма да има потребност да се получили позволение от лице, което по закон да се явява техен страж, както и че няма да би трябвало до момента в който карат с тях наложително да има компаньон в колата, написа Българска телеграфна агенция..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР