Саудитска Арабия ще купи и превземе тениса. Това е неприемливо,

...
Саудитска Арабия ще купи и превземе тениса. Това е неприемливо,
Коментари Харесай

Навратилова прогнозира: Саудитска Арабия ще купи тениса , неизбежно е

" Саудитска Арабия ще купи и превземе тениса. Това е недопустимо, само че и неизбежно ", сподели 18-кратната шампионка от Шлема - Мартин Навратилова.

Рекордьорката по трофеи от " Уимбълдън " при дамите бе измежду най-яростните критици за навлизането на Саудитска Арабия в тениса, най-много поради казуса с правата на дамите в страната.

Тя на няколко пъти бурно изрази възмущението си, че АТР и WTA са подготвени да се продадат за саудитските пари, че даже и да пратят женски шампионат в страна, където дамите нямат равни права с мъжете.

Навратилова обаче призна, че обвързването на тениса със Саудитска Арабия е неизбежно, тъй като просто става въпрос за умопомрачителни суми, които няма кой да откаже.

Саудитците към този момент взеха Next Gen финалите, чака се да придобият лиценза на един от американските Мастърс шампионати, най-вероятно този в Маями, а също така вървят договаряния за приемане на семействата на ATP и WTA финалите.

Освен това Саудитска Арабия ще откупи отборния United Cup от Австралия, а също така протяга ръце и към Купа " Дейвис ".

Не е изключено саудитците да стартират и да купуват играчи, които против солидно възнаграждение да играят под флага на Саудитска Арабия, а Навратилова разяснява протичащото се по следния метод:

" Става въпрос за в действителност големи суми. Притежаваната от кралското семейство " Аramco " има облага от 34 милиарда единствено за това тримесечие, мъчно е да се бориш против тези пари.

Много пъти обяснявах, по какъв начин с парите си тези страни просто си лъскат имиджа, а най-лесният метод е спортът.

Не знам къде е границата, само че парите на Саудитска Арабия са неприемливи. Поне, до момента в който страната не направи промени в политиката си по отношение на дамите и хората с хомосексуална ориентировка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР