Саудитска Арабия осъди турския парламент за одобрението на проектозакон, позволяващ

...
Саудитска Арабия осъди турския парламент за одобрението на проектозакон, позволяващ
Коментари Харесай

Саудитска Арабия осъди възможното изпращане на турски войници в Либия

Саудитска Арабия осъди турския парламент за утвърждението на проектозакон, допускащ изпращане на бойци в Либия, съобщи ТАСС, като се базира на Саудитската организация по печата.

Външното министерство на Саудитска Арабия съобщи, че дейностите на Анкара съставляват нарушаване на резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Либия, подкопават интернационалните старания за решение на либийската рецесия и опонират на позицията на Арабската лига от 31 декември. Ескалацията на спора основава опасност за стабилността в Либия, за сигурността на арабските страни и за районната сигурност, защото съставлява интервенция във вътрешните работи на Либия, уточни саудитското външно министерство.

Турският парламент поддържа в четвъртък законопроект, предусещащ опция за изпращане на бойци в Либия, в случай че либийското държавно управление на националното единодушие помоли за помощ.

В момента в Либия съществуват редом два центъра на властта - интернационално приетото държавно управление на националното единодушие на Файез Сарадж в Триполи и краткотрайното държавно управление на Абдула Абдуррахман ат Тани, настоящ в Източна Либия взаимно с Народното събрание и поддържан от Либийската национална войска на маршал Халифа Хафтар. На 12 декември Хафтар разгласи началото на уверено нахлуване към Триполи. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР