Саудитска Арабия очаква, че световното търсене на енергия ще се

...
Саудитска Арабия очаква, че световното търсене на енергия ще се
Коментари Харесай

Световното търсене на енергия ще се увеличи с 45 % през 2050 г.


Саудитска Арабия чака, че международното търсене на сила ще се усили през 2050 година с 45 %, съобщи по време на форума Future Investment Initiative министъра на енергетиката на страната Халид ал-Фалих.

По думите му един от основните фактори за това, че търсенето на сила ще пораства през идващите десетилетия е растежът на популацията. През 2050 година популацията на земята ще се усили с 2,2 – 2,3 милиарда души. Едновременно с това ще пораства и виталното ниво.

„ Резултатът от това ще е, че международното търсене на сила, съгласно нашите упования ще се усили с 45 % към 2050 година Това е голямо повишаване на търсенето и ние би трябвало да сме подготвени за това “, означи ал-Фалих.

Освен това по думите му към 2050 година възобновимата сила, колкото и да е учудващо ще съставлява не повече от 10 % от пазара на обичайна енергетика.

„ Петролът, природният газ и въглищата ще продължат да играят забележителна роля – 75% от търсенето на енергийния пазар ще се падат на тях “, чака министъра.

Членовете на ОПЕК и страните отвън картела, участващи в договорката за ограничаване на добива на нефт ще създадат всичко, което е належащо за пазара за реализиране на целевите равнища от ресурси, съобщи от Халид ал-Фалих.

„ Ние ще създадем всичко, което е належащо за петролния пазар, с цел да може равнището на ресурси да се върне към това, което планирахме в самото начало (на сделката) “, заключи той.

ОПЕК и страните отвън картела се договориха в края на 2016 година във Виена за понижаване на добива на нефт с 1,8 млн. барела дневно от октомврийското равнище. Споразумението към този момент бе продължено един път през месец май тази година с девет месеца – до март 2018 година
Една от задачите е намаляване на комерсиалните ресурси от нефт и петролни артикули до приблизително петгодишно равнище.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР