Саудитска Арабия няма да продава петрол на никоя страна, която

...
Саудитска Арабия няма да продава петрол на никоя страна, която
Коментари Харесай

Саудитска Арабия: Няма нефт за страни, наложили ни „таван“ на цените

Саудитска Арабия няма да продава нефт на никоя страна, която реши да наложи ценови „ таван “ на саудитските доставки на нефт. Това е декларирал саудитският министър на енергетиката Абдулазиз бин Салман Ал Сауд в изявление, оповестено в Energy Intelligence.

„ Ако износът на саудитски нефт попадне под ограничавания, ние няма да продаваме нефт на никоя страна, която постанова ценови „ таван “ на нашите доставки, и ще понижим добива на нефт. Не бих се изненадал, в случай че други страни създадат същото “, споделя той, разяснявайки законопроекта за битка с картелите NOPEC (No Oil Producing and Exporting Cartels Act), който допуска, че държавното управление на Съединени американски щати ще може да заведе антимонополни искове против членовете на ОПЕК и техни сътрудници.

Политиката на ограничение на цените ще предизвика неустойчивост на пазарите и ще забави развиването на петролната промишлеността, споделя още министърът.

„ Принуден съм да повторя позицията си, която публично заявих през септември, а точно, че сходна политика (на ограничение на цените на петрола) неизбежно ще увеличи неустойчивостта и волатилността на пазарите и ще се отрази отрицателно на петролния бранш “, споделя саудитският енергиен министър.

Той също по този начин отбелязва, че организацията ОПЕК+ „ постави всички старания и съумя “ да обезпечи стабилността на международните енергийни пазари.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР