Саудитска Арабия и Русия подписаха предварително споразумение, предвиждащо закупуване на

...
Саудитска Арабия и Русия подписаха предварително споразумение, предвиждащо закупуване на
Коментари Харесай

Саудитска Арабия купува системи за ПВО и оръжия от Русия

Саудитска Арабия и Русия подписаха авансово съглашение, предвиждащо закупуване на съветски системи за противовъздушна защита C-400 и производството им в кралството, което е обичаен съдружник на Съединени американски щати. 

Освен закупуването на системи С-400 се планува и покупката на противотанкови ракетни комплекси Корнет-ЕМ, тежки огнехвъргачни системи ТОС-1А, автоматизирани гранатомети АГС-30 и автомати " Калашников " АК-103, оповестява в официално съобщение саудитската военно-промишлена компания (САМИ), представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Освен това Рияд е подписал меморандум за съгласие, предусещащ Русия да помогне на кралството да развие личната си военна промишленост.

Саудитският крал Салман е на посещаване в Москва, където се срещна с съветския президент Владимир Путин. 

Крал Салман е първият монарх на Саудитска Арабия на публична аудиенция в Русия.

" Сигурен съм, че вашето посещаване ще послужи като добър подтик в развиването на нашите междудържавни връзки ", сподели при започване на срещата Путин.

" Благодарим ви, господин президент, за оказания дружелюбен банкет. Щастливи сме, че се намираме в другарска страна. Стремим се към подсилване на двустранните връзки в полза на мира и сигурността, в полза на развиването на международната стопанска система ", отговори саудитският монарх.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР