Саудитска Арабия и Мексико излизат един срещу друг в решителен

...
Саудитска Арабия и Мексико излизат един срещу друг в решителен
Коментари Харесай

Саудитска Арабия се цели в сензацията на Мондиала срещу Мексико

Саудитска Арабия и Мексико излизат един против различен в съдбоносен конфликт от група „ C “ на Световното състезание в Катар. Двубоят на стадион „ Лусаил Айконик “ в едноименния град започва в 21:00 часа.

Мексико ще търси наложителна победа над Саудитска Арабия, и то с няколко гола разлика, с цел да продължи страхотната си серия от седем следващи участия в елиминациите на Световно състезание. Тимът на Херардо Мартино все още е финален в групата с едвам една точка след първите два мача.

За Саудитска Арабия триумф ще значи сензационно излизане от групата, като това може да се случи и с еднакъв, само че в случай че в другия мач сред Полша и Аржентина има експресивен победител. Отборът на Ерве Ренар е с три точки на третата позиция след сензационната победа на старта точно над Лионел Меси и компания, само че по-късно позволи проваляне с 0:2 от Полша.

Ренар пък провокира играчите да пренапишат футболната история на страната, като се класират за осминафиналите на Мондиала. Саудитска Арабия единствено един път е прескачала групите на международно състезание, като това се случи през 1994-а година, когато отборът победи Белгия с гол на легендата Саеед Ал-Овайран.

„ Ако моите играчи желаят да бъдат запомнени от тези почитатели, те би трябвало да създадат нещо историческо. Иначе ще бъдат забравени до 20-30 години, тъй като през 1994 година ние играхме в елиминациите. Най-важното нещо за нас е, че преди този финален мач в групите имаме напълно действителен късмет за класиране. Ще би трябвало да се трудим крепко, с цел да го превърнем в действителност. Мексико е доста умел тим, който има по-добри достижения от Саудитска Арабия “, съобщи 54-годишният Ренар.

Треньорът няма да може да разчита на капитана си Салман Ал-Фараж, който има травма в крайници и към този момент се прибра вкъщи, с цел да се лекува. Халфът Абдулелах Ал-Малки пък е осъден поради получени картони.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР