Саудитска Арабия и Израел използваха трибуната на Общото събрание на

...
Саудитска Арабия и Израел използваха трибуната на Общото събрание на
Коментари Харесай

Саудитска Арабия и Израел призоваха в ООН за световен фронт срещу Иран

Саудитска Арабия и Израел използваха трибуната на Общото заседание на Организация на обединените нации, с цел да призоват света да се опълчи против Иран.

Рияд прикани света да окаже " оптимален напън с всеки разполагаем инструмент ", с цел да се приключи експанзията на Иран. Арабската страна счита, че най-хубавият метод да се управлява Техеран е посредством орязване на финансовите източници.

Саудитският външен министър Ибрахим ал Асаф употребява трибуната на Общото заседание, с цел да упрекна Иран още веднъж за офанзивата против рафинерии на Саудитска Арабия на 14 септември.

Безпилотни самолети нападнаха рафинерии на " Сауди Арамко " в Саудитска Арабия на 14 септември, което провокира отчасти прекъсване на производството на нефт. Въпреки че отговорност поеха шиитските бунтовници хуси, Съединени американски щати упрекват Иран за случая, само че Техеран изрично ги отхвърля като " безпочвени ".

Израел Кац, министърът на външните работи на Израел, пък се обърна към арабските страни. Той ги предизвести, че са изправени пред обща опасност от Иран.

Кац означи пред Общото заседание на Организация на обединените нации, че Ислямската република е главният проблем, който заплашва стабилността и сигурността в Близкия изток. Според него иранският водач аятолах Али Хаменеи е наредил последната офанзива против саудитски рафинерии.

Министърът също по този начин употребява опцията да призове всички страни да признаят Йерусалим за столица на Израел, както Съединени американски щати го направиха. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР