Саудитска Арабия гарантира безопасно провеждане на състезанието от Формула 1

...
Саудитска Арабия гарантира безопасно провеждане на състезанието от Формула 1
Коментари Харесай

Саудитска Арабия гарантира безопасно провеждане на състезанията от Формула 1 през уикенда

Саудитска Арабия подсигурява безвредно осъществяване на надпреварата от Формула 1 на следващия ден и в неделя макар бомбената офанзива по-рано през днешния ден, която за малко обърка проектите в свободните тренировки. След това шефовете на Формула 1 също потвърдиха, че няма да има смяна в за надпреварата.

В края на първата свободна подготовка през днешния ден петролохранилище на саудитската петролна компания "Арамко " в град Джеда се оказа обект на нахлуване. Отговорност за нападението поеха йеменските бунтовници хуси, а в Джеда се виждаше издигащ се черен пушек. Говорител на хусите сподели, че те са атакували с ракети обекти на "Арамко " в града, а също са нанесли удари с дронове върху рафинериите "Рас Танура " и "Рабиг ".

"Състезанията през уикенда не престават по този начин, както са планувани. Безопасността и сигурността на всички наши посетители продължава да бъде задача номер 1 за нас, както и наш първи приоритет. Всички почитатели са добре пристигнали край пистата. Наясно сме с офанзивата на складовата база на „ Арамко “ по-рано през днешния ден след обяд и сме в цялостен контакт със службите за сигурност, оповестиха уредниците от саудитска страна.

Обектът се намира на югоизток от интернационалното летище на града. Самата компания Арамко е един от спонсорите на Формула 1 и също по този начин дава пари на тима на Астън Мартин.

"Миришеше на изгоряло и беше много натрапчиво. В първия миг се зачудих дали не е от моята кола или идва извън, а може би и от някоя друга кола. Говорих с хората от екипа и те ми споделиха: радваме се, че не е от твоята кола, съобщи Макс Ферстапен, който изясни, че в първия миг не е различил гърмежа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР