Саудитска Арабия, една от страните с най-много изпълнения на смъртни

...
Саудитска Арабия, една от страните с най-много изпълнения на смъртни
Коментари Харесай

Саудитска Арабия е екзекутирала поне 102 души

Саудитска Арабия, една от страните с най-вече осъществявания на смъртни присъди, е екзекутирала минимум 102 души от началото на годината, съобщи Франс прес, като цитира лични данни. Правозащитната организация " Амнести интернешънъл " съобщи през днешния ден, че броят на изтезанията в кралството е индикация за " смразяващо надменно отношение към правото на живот ".

Саудитска Арабия, която е най-голямата арабска стопанска система и експортьор номер едно на недопечен нефт в света, постоянно е упреквана в съществени нарушавания на човешките права както от неправителствени организации, по този начин и от някои свои западни сътрудници, измежду които и Съединени американски щати.

" В очевидно несъгласие с обещанията им да лимитират използването на смъртни санкции, саудитските управляващи към този момент са екзекутирали 100 индивида тази година ", сподели в изказване Хеба Морайеф, представителка на " Амнести интернешънъл ", която дава отговор за Близкия изток и Северна Африка.

В текста се показва още, че неправителствената организация е обезпокоена от обстоятелството, че част от наказаните на гибел са били малолетни сега на осъществяване на действията, за които са подведени под отговорност.

Хора биват осъждани на гибел " защо ли не, като се стартира от няколко туита и се стигне до правонарушения, свързани с дрога ", акцентира Морайеф. Миналата година в Саудитска Арабия бяха екзекутирани 147 души. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР