Saudi Aramco в рамите на инвестиционния форум Future Investment Initiative

...
Saudi Aramco в рамите на инвестиционния форум Future Investment Initiative
Коментари Харесай

Saudi Aramco сключи 15 сделки за 34 млрд. долара в рамките на Future Investment Initiative


Saudi Aramco в рамите на капиталовия конгрес Future Investment Initiative подписа петнадесет меморандума за взаимно съгласие и стратегическо комерсиално съдействие с задгранични сътрудници за сумата от над 34 милиарда $, се споделя в прессъобщение на петролната държавна компания.

Сред подписаните меморандуми за партньорство се показва и това с френската компания Total за началото на строителството на нефтохимически комплекс в Саудитска Арабия и вероятното основаване на мрежа от бензиностанции. Меморандуми за съгласие са подписани и с Hyundai Heavy Industries, Baker Hughes GE, Schlumberger и Halliburton. Споразумения са подписани с компании от Китай, Съединени американски щати, Япония, ОАЕ, Индия. Преди ден организация Ройтерс заяви за предстоящи съглашения от 50 милиарда $.

Междувременно по „ Россия 24 “ шефът на съветския фонд за непознати вложения Кирил Дмитриев сподели, че Саудитска Арабия е подготвена да влага 5 милиарда $ в плана на „ Новатек “ „ Арктика СПГ 2 “.

„ Сибур “ възнамерява да строи каучуков цех в Саудитска Арабия, министърът на енергетиката на Саудитска Арабия разгласи за опцията за вложения в плана „ Арктика СПГ 2 към 5 милиарда $ “, сподели той.

Както бе обявено по-рано през месец май тази година „ Новатек “ и концерна Total подписаха съглашение за присъединяване на френската компания в плана „ Арктика СПГ “. Плановете са договорката да бъде затворена към края на 2019 година Предвижда се Total да придобия 10% с опция за нарастване до 15 % при понижаване на каузи на „ Новатек “ под 60 %. Проектът, съгласно информацията се прави оценка на сумата от 25,5 милиарда $.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР