Съученици на убития на пешеходна пътека край Атия 18-годишен Костадин

...
Съученици на убития на пешеходна пътека край Атия 18-годишен Костадин
Коментари Харесай

Бургаски ученици протестираха заради убитото на пешеходна пътека момче

Съученици на убития на пешеходна пътека край Атия 18-годишен Костадин Джардов блокираха едно от най- рисковите кръстовища в Бургас с гледище водачите и пешеходците да бъдат толерантни и деликатни. В този регион се намират три от професионалните гимназии в града, а по обяд кръстовището пресичат 2500 възпитаници.

Бургас

Само за 10 минути учениците от Професионалната гимназия по туризъм, в която учеше блъснатият Костадин, блокираха кръстовището в памет на своя съученик и настояха на кръстовището да има непрекъснато полицейско наличие.
Светла Тодорова, класна на Костадин: Защото постоянно, когато се случи нещо, вършим. Нещо неприятно, тогава. Идеята тука е да не се случват такива неща. Павлина Градишка, шеф на ТОХ: Те са водени от болката, тъй като Костадин беше техен другар, с изключение на съученик.  Протестиращи блокираха основния път Бургас-Созопол, където кола блъсна дете Протестиращи блокираха основния път Бургас-Созопол, където кола блъсна дете
Повече от 100 души блокираха основния път Бургас - Созопол при Атия. Точно, където през вчерашния ден на пешеходна пътека беше блъснат 16-годишният Костадин, който...

Кръстовището пред трите професионалните гимназии, е едно от най- натоварените в Бургас.
Йоана, 11. клас: Карат като ненормални, просто нямат граници. Биляна, 11. клас: Мен към този момент ме е боязън да прекосявам даже и на светофари. Дано да покажем на водачите, че в действителност ни е боязън и че не би трябвало да има такива произволи. Мария-Десислава, 8. клас: Щом това стана с това огромно момче, значи може да се повтори и при нас.
Междувременно камерата на Българска национална телевизия видя, че на мястото, на което изгуби живота си 18-годишният Костадин, към този момент е сложена така наречен шумяща маркировка, която в допълнение предизвестява водачите да понижат скоростта. В ход е проектирането на обещания от регионалнато министерство пешеходен надлез, който би трябвало да бъде подготвена до началото на летния сезон.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР