Сътрудникът на крайнодесния германски депутат от Европейския парламент Максимилиан Кра

...
Сътрудникът на крайнодесния германски депутат от Европейския парламент Максимилиан Кра
Коментари Харесай

Мъжът, арестуван за шпионаж в ползва на Китай, остава в ареста

С ътрудникът на крайнодесния немски народен представител от Европейския парламент Максимилиан Кра остава в ареста по съмнение, че е шпионирал в интерес на Китай, заяви тази заран немската Федерална прокуратура , представена от ДПА.

Според говорителка на прокуратурата съдия-следовател е издал заповед за арест на сътрудника на Кра. Той е упрекнат, че е работил като сътрудник на непозната загадка работа.

Според федералната прокуратура сътрудникът е упрекнат, че е предал информация от Европейския парламент на Китай.

Федералните прокурори оповестиха за ареста му в Дрезден през вчерашния ден, без да загатват името на Кра, който е водещият претендент на „ Алтернатива за Германия “ на идните европейски избори. Прокурорите обявиха, че заподозряният е шпионирал и китайски опозиционери в Германия.

Кра е член на комисиите по интернационална търговия, както и на подкомисиите по правата на индивида и по сигурността и защитата, а също по този начин е част от делегацията на Европейския парламент за връзки със Съединени американски щати.

Прокурорите оповестиха, че заподозряният е бил арестуван от полицията в Дрезден, провинция Саксония, в понеделник. Апартаментите на обвинения са били претърсени.  

 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР