„Сътрудничеството между Сърбия и Турция е от ключово значение за

...
„Сътрудничеството между Сърбия и Турция е от ключово значение за
Коментари Харесай

Ердоган: Сътрудничеството между Сърбия и Турция е от ключово значение за мира на Балканите

„ Сътрудничеството сред Сърбия и Турция е от основно значение за мира, стабилността и просперитета на Балканите, само че и на цяла Европа. Това съобщи турският президент Реджеп Ердоган, който е на двудневно публично посещаване в Сърбия ", предава РТС, представена от „ Фокус ".

„ Няма подозрение, че съдействието е неизбежно заради геополитическото състояние на двете страни. Турция и Сърбия са две основни страни на Балканите. Турция е ключът към мира и стабилността, а Сърбия, която има мултиетническа, мултикултурна и динамична среда, е в положение да проправи пътя на района, да резервира стабилността, мира и благоденствието на Балканите и на цяла Европа, а съдействието сред Турция и Сърбия е от решаващо значение ", акцентира Ердоган.

Турският президент означи, че Белград и Анкара имат разнообразни позиции по редица въпроси, само че те не са спънка за съдействие. Той акцентира, че „ районът Санджак " (Южна Сърбия) продължава да бъде „ мост на другарство ", който свързва двете страни.

Ердоган изясни, че страните работят основно за задълбочаване на икономическия напредък, твърдейки, че Турция следи от близко икономическите промени в Сърбия и се стреми да я поддържа в напъните й за икономическо развиване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР