Сатовча. Омбудсманът Мая Манолова днес посети Община Сатовча, където на

...
Сатовча. Омбудсманът Мая Манолова днес посети Община Сатовча, където на
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова се зае с проблема на жителите от Сатовча за добив на скално-облицовъчни материали

Сатовча. Омбудсманът Мая Манолова през днешния ден посети Община Сатовча, където на място се срещна с кмета доктор Арбен Мименов и повече от 200 поданици, които я сезираха за проблеми, свързани с облекчение режима за рандеман на скално-облицовъчни материали в региона. Това оповестиха от пресофиса на омбудсмана . „ Липсата на занаят оставя хората без хоризонт. Облекчаването на процедурата за приемане на позволение за извличане на скално-облицовъчни материали ще помогне на всички в района за по-добър живот, както за тях, по този начин и за фамилиите им “, съобщи Манолова.
Тя осведоми хората, че преди срещата си с тях е разговаряла с ръководителя на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев и с министъра на енергетиката Теменужка Петкова. Те са съгласни да вземат участие в съставяне на работна група, която да създаде промени в Закона за подземните благосъстояния, които да създадат процедурата по-бърза, по-евтина и налична за хората от района, които желаят да се препитават с рандеман на скално-облицовъчни материали.
„ Аз поемам ангажимент, че в случай че през идващите 3 месеца не се образува работната група, ние в институцията на омбудсмана ще се заемем и ще подготвим измененията. Като омбудсман аз заставам зад обективни дела и се наемам с тяхното решение “, добави Манолова.
След срещата, екипът на омбудсмана остана на място, в постройката на общината, където образува спонтанна приемна, на която хората да потърсят подпомагане и поддръжка по други проблеми.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР