Сателитни снимки на частна американска компания показват подробности от военните

...
Сателитни снимки на частна американска компания показват подробности от военните
Коментари Харесай

Сателит показа колко внушителни войски и оръжия разполага Русия край Украйна СНИМКИ

Сателитни фотоси на частна американска компания демонстрират детайлности от военните маневри на границата на Беларус с Украйна в навечерието на взаимните учения, оповестени от Москва и Минск, които НАТО назова най-голямото военно разполагане в Беларус от Студената война насам.

Русия и Беларус споделиха, че в интервала 10-20 февруари ще проведат взаимните учения " Единна решителност 2022 ", целящи отработване на отбиване на офанзива по южните граници на тяхната съюзна страна.

Новото военно разполагане и плануваните учения стават в миг, когато напрежението сред Русия и Запада е високо поради съветското скупчване на войски покрай границата с Украйна.

Западни страни упрекнаха Русия, че се готви да нахлуе в Украйна, а Москва отхвърля да има такива проекти, само че на собствен ред предявява неуместни искания елементи на НАТО в Румъния и България да липсват.

Снимките от основаната в Съединени американски щати " Максар технолъджис " (Maxar Technologies) демонстрират, че военни елементи, въоръжени с ракети, реактивни системи за залпова пукотевица, както и щурмови самолети, са били ситуирани на три места в Беларус, покрай границата с Украйна.

" Максар текнолъджис " заяви, че е направила фотосите на военно съоръжение на 4 февруари край Елск, Речица и Лунинец. Всички местоположения са на към 50 километра от украинската граница.



Сателитни фотоси демонстрират разпознатите от " Максар " 15 щурмови самолета Су-25 и система за противовъздушна защита С-400 на летище Лунинец, както и ракети СС-26 " Искандер " и залпови ракетни установки край Елск.

Руското министерство на защитата призна, че е изпратило системи С-400 и бойни самолети Су-25 за присъединяване в ученията.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР