Състоянието на пострадалите при катастрофата на автобуса край Бургас остава

...
Състоянието на пострадалите при катастрофата на автобуса край Бургас остава
Коментари Харесай

Състоянието на пострадалите при катастрофата край Бургас остава стабилно

Състоянието на потърпевшите при злополуката на рейса край Бургас остава устойчиво. Това сподели пред бТВ заместник-директорът на УМБАЛ – Бургас доктор Светослав Тодоров.

„ Всички са в ясно схващане. Контактни и съответни са. Няма заплаха за живота им “, добави той.

„ Две от дамите са в клиниката по ортопедия и травматология с пострадвания на горни крака. 12 от потърпевшите са в отделението по неврохиругия, като двама от тях са в по-тежко положение. Една жена е с огромно разкъсно-контузна рана на главата. Мъж е със строшен прешлен, само че без неврологичен недостиг “, съобщи доктор Тодоров.

„ Всички бяха контактни, само че изплашени след шока, който са претърпели “, добави той.

„ Предстоят спомагателни образни проучвания – скенери, ядрено-магнитен резонанс, с цел да се откри дали имат по-сериозни пострадвания, които да постановат и оперативно лекуване. Най-малко два дни ще останат в болничното заведение за наблюдаване и лекуване “, сподели още доктор Светослав Тодоров.

„ 15 са потърпевшите. 14 от тях са настанени в УМБАЛ – Бургас “, посочи репортерът на бТВ Елеонора Дъбова.

„ 17 са били пасажерите в обърнатия рейс. Те се прибирали от екскурзия до Виена “, добави тя.

Водещият Златимир Йочев напомни, че съществена версия за злополуката край Бургас е заспиване на водача.

Шефът на автобусната компания Николай Динев сподели пред бТВ, че 45-годишният водач, който е карал обърнатия рейс, е умел.

„ Момчето неотдавна работи при нас, само че има огромен опит. Шофьорите са двама. Сменяли са се. Не мога да кажа кой по кое време е карал “, добави той.

Шофьорът загуби ръководство над рейса, транспортното влиза в канавката, след стотина метра се блъска в билборд и се прекатурва.

Кръвната проба за алкохол и на двамата е негативна, сподели пък началникът на " Пътна полиция " в Бургас Пламен Николов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР