Състоянието на патриарх Неофит се подобрява, съобщи пред БНТ началникът

...
Състоянието на патриарх Неофит се подобрява, съобщи пред БНТ началникът
Коментари Харесай

Бог чу молитвата на цяла България! Здравето на Патриарх +Неофит се подобрява!

Състоянието на патриарх Неофит се усъвършенства, заяви пред Българска национална телевизия началникът на протокола на Светия Синод на БПЦ Емил Велинов.

“Има усъвършенстване в положението на патриарх Неофит. Целият Синод се надява да посрещне Рождественските празници дружно с патриарха. ”

Патриарх +Неофит беше признат във ВМА поради белодробно заболяване. Негово Светейшество е в лечебното заведение от най-малко 10 дни и се лекува от пневмония. През септември предходната година той още веднъж беше приет в болница, само че поради обостряне на хронично заболяване.

В Пловдив пък се организира научна конференция с митрополити. Събитието стартира с молебен за здраве на Негово Светейшество.

В тези усилни дни цялата черква се моли за своя предстоятел – това съобщи свещеник Герасим, основен секретар на Светия Синод. От него пристигна и потвърждението, че положението на патриарх +Неофит е устойчиво и лекарите във ВМА в София, където той е настанен от дни, вършат всичко допустимо, с цел да се усъвършенства по-бързо. Главният секретар на Светия Синод акцентира, че е нужно успокоение, както за медиците, които се грижат за патриарха, по този начин и за самия него.

В молитвата за здраве тази заран за главата на Българската православна черква, която беше отслужена от Пловдивския митрополит Николай се включиха митрополитите от Светия Синод.

Всички те вземат участие в църковна конференция, проведена от Духовната академия “Свети Свети Кирил и Методий ”. Когато на едно място има толкоз вярващи, молитвите са още по-силни, сподели всички и показаха убеденост, че Господ ще подари здраве на патриарха.

“Цялата черква се моли за светейшия патриарх да се възвърне, да оздравее, да продължи да води светата черква по този начин, както до момента. Състоянието му е устойчиво. Лекарите се грижат доста деликатно и с огромен професионализъм. Надяваме се Божията помощ и берекет да го укрепи, да го възвърне и да го вдигне от болничния одър ”, сподели свещеник Герасим, секретар на Светия Синод.

“Най-вече молитвата ни ще бъде за здраве на Негово Светейшество, за повдигането му от болничния одър и още веднъж да имаме насладата да забележим очите му, да забележим благословението, да почувстваме тази огромна любов, която има той към клира и към народа ”, сподели свещеник Сионий.

Молебен за здравето на патриарха ще бъде отслужен и на следващия ден във всички храмове в страната.

Още вести четете в секкция “България ”

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР