Състоянието на основателя на конгломерата Adani Group, някога най-богатия човек

...
Състоянието на основателя на конгломерата Adani Group, някога най-богатия човек
Коментари Харесай

Собственикът на Adani Group оцеля след скандал с афери и се върна при богаташите с над 100 млрд. долара

Състоянието на създателя на конгломерата Adani Group, в миналото най-богатия човек в Азия, Гаутам Адани, набъбна до 100,7 милиарда $ и съгласно Bloomberg той към този момент е на 12-то място в листата на най-богатите хора в света, като се завърна в така наречен Клуб на богаташите с над $100 милиарда

В началото на 2023 година за броени дни положението на индийския милиардер спадна до $37,7 милиарда, което бе предшествано от публикуването на следствие на американската аналитична компания Hindenburg Research. В следствие на Hindenburg Research, оповестено на 24 януари 2023 година, анализаторите на компанията показаха доказателства, които са събрали в продължение на две години и в които се твърди, че „ Adani Group е взела участие в безочливо манипулиране на акции и схеми за счетоводни измами в продължение на десетилетия “. Hindenburg Research сложи под подозрение „ галактически високите оценки “ на фирмите от групата и сподели, че конгломератът в действителност има „ забележителен дълг “. След публикуването на следствието фирмите, които са част от Adani Group, изгубиха към 150 милиарда $ пазарна капитализация, а положението на Адани спадна с повече от 80 милиарда $ от 120 милиарда $.

През годината след публикуването на този отчет Adani Group съумя доста да се възвърне, да изплати задължения, да се оправи с регулаторни искове и да възвърне доверието на вложителите. Конгломератът е привлякъл средства от няколко огромни вложители, в това число Qatar Investment Authority и TotalEnergies. След публикуването на положителни финансови доклади на главното поделение на конгломерата Adani Enterprises, чиито облаги скочиха със 130%, акциите на конгломерата порастват устойчиво. През януари Върховният съд на Индия подреди на пазарните регулатори да приключат всички настоящи инспекции и следствия на Adani Group в границите на три месеца и сподели, че не са нужни спомагателни изследвания по въпроса. Само от началото на тази година персоналното положение на Гаутам Адани е повишено с 16,4 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР