Състоянието на малката Бела от Русе се подобрява.Това става ясно,

...
Състоянието на малката Бела от Русе се подобрява.Това става ясно,
Коментари Харесай

След 12 минути клинична смърт малката Бела се подобрява

Състоянието на дребната Бела от Русе се усъвършенства.

Това излиза наяве, от обява в групата "Живот за мъничката Бела ", в която родителите на момиченцето споделят положителните вести.

Dunavmost.com напомня, че Бела получи мозъчни затруднения, подбудени от covid зараза и прекъсване на сърцето, като сега се лекува в Турция благодарение на дарителска акция и доста хора с положителни сърца.

Ето какво тъкмо гласи последната информация за детето:

"Здравейте, благодарим за поддръжката.

Отдавна не сме споделяли информация за положението на Бела.

Това е по този начин, тъй като възстановителният интервал след интервенцията беше дълъг и доста тежък, краткотрайно бяха стопирани всички лечения.

На 08.06 в болница LIV Istanbul се реализира третата трансплантация на стволови кафези. Процедурата беше осъществена под цялостна анестезия, защото е инвазивна. Предвиждат се трансплантации на стволови кафези в идващите няколко месеца.

Бела мина през голям брой прегледи и проучвания, които демонстрираха чудесни резултати.

Сърце, бели дробове, бъбреци изцяло възобновени.

Борим се с всички вероятни средства Бела да преодолее следствията за централната нервна система от тези 12 минути клинична гибел, които настъпиха откакто тя ненадейно умря на детската площадка на 12.05.2021 и беше сполучливо реанимирана.

Състоянието на Бела се следи прецизно от невролог, кардиолог, нефролог, гастроентеролог, неврохирург.

Очакваме от 23.06 стартирането на възстановителни лечения в два профилирани центъра, също така Бела прави всекидневно процедури в хипербарна камера, laser light therapy и доста други.

Миналата година по това време тя беше в интензивно поделение с отказващи органи, през днешния ден (въпреки тежката интервенция през която мина преди 2 месеца) още веднъж я изправят и стъпва на крачета като съумява да се задържи със относително малко поддръжка от терапевтите, също така Бела е доста прочувствена и стартира да се храни.

Тя към този момент обори всички лекарски прогнози и има действителни шансове за възобновяване.

От деня на нейното превозване в Истанбул досега не сме се прибирали в България и на този стадий не можем и да рискуваме да го създадем.....на турските лекари им лиши съвсем 5 месеца с цел да я стабилизират и да излезе от болнична среда с цел да стартира действителна битка за възобновяване, а това за жалост е нещо невероятно в България.

Благодарим на SAP LABS Bulgaria, които са с нас през цялото време, благодарим на всички, които поемат самодейност и дават късмет на Бела.

До момента към турските лечебни заведения са заплатени над 150 000 евро, всички средства от дарителската сметка се употребяват за покриване на разноските по лекуването.

Всички разноски по престоят ни в Истанбул заплащат нашите родители с персонални средства.

Благодарим ви, че сте до нас! Без вас, нашето слънчице нямаше да има късмет!

Пожелаваме ви да сте здрави! "

Качвам и фотоси на прелестната ни Бела,както и фактури с преводните нареждания към тях.

Бъдете здрави и благословени, Земни Ангели! "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР