Състоянието на косата ни зависи не само от общото здравословно

...
Състоянието на косата ни зависи не само от общото здравословно
Коментари Харесай

Тази прическа вреди на най-много на косата

Състоянието на косата ни зависи освен от общото здравословно положение, само че и от външните фактори. Каква прическа изрично би трябвало да заобикаляме, с цел да не се скапва косата, споделя в изявление кожният лекар Георги Абрамов , представен от РИА Новости
" Най-вредното е това, което нашите майки и баби са правили през 60-те години на предишния век - по този начин нареченият „ буфан “, когато косата е била сресвана против посоката на растежа, с цел да се получи обилен кок. Какво се случва в този миг: ние „ счупваме “ косата, т.е. защитният пласт отвън косъма, който е ориентиран от корена към върха на косъма и наподобява на люспи. По време на тупирането унищожаваме цялата тази кутикула, това е нездравословно ", изяснява лекарят.
Повреждането на структурата е един от главните проблеми с косата, тъй че би трябвало да се опитате да не я нараните, да изберете фиби, ластици и други аксесоари с гладка повърхнина и, несъмнено, да откажете от прическите с тупиране, сподели Георги Абрамов. Той акцентира, че всички останали прически нямат безусловно никакъв резултат върху здравето на косата.
" Висок кок, плитки или нещо друго - това няма нищо общо със здравето на косата. Носенето на разпусната коса също не е нездравословно ", споделя Георги Абрамов.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР