Състоянието на китайка, заразена с новия коронавирус, се подобри драстично,

...
Състоянието на китайка, заразена с новия коронавирус, се подобри драстично,
Коментари Харесай

Тайланд се похвали с ефективно лечение срещу китайския вирус

Състоянието на китайка, инфектирана с новия ковид, се усъвършенства фрапантно, откакто е била лекувана с коктейл от антивирусни медикаменти, употребявани за лекуване на грип и ХИВ, заяви тайландското здравно министерство.
71-годишната пациентка е дала негативен тест за вируса 48 часа откакто тайландските лекари са приложили комбинацията, стана ясно на ежедневния брифинг в министерството, съобщи БГНЕС.
" Лабораторният позитивен резултат за ковид се трансформира в негативен за 48 часа ", споделиха от ведомството.
Лекарите са комбинирали лекарство срещу грип с две антивирусни медикаменти, употребявани за лекуване на ХИВ и министерството на опазването на здравето на Тайланд чака цялостните резултати от проучванията, с цел да потвърди това, което е било намерено.
Досега в Тайланд са регистрирани 19 доказани случая на вируса, който потегли от централния китайски град Ухан. Градът беше блокиран от локалните управляващи.
Иначе преди минути от ВМА оповестиха, че двамата български студенти, пристигнали през вчерашния ден от Ухан, са добре - първите проби не са посочили съществуване на ковид. Ще има обаче и още проби. Студентите са изолирани и са подготвени да останат 2 седмици под карантина.
Д-р Ангел Кунчев предизвести, че към този момент е ясно, че вирусът се предава по въздушно-капков път, рисково е и съществуването на болестта в изпражнения. Не е ясно обаче сигурно от кое място тъкмо потегля болестта, само че е несъмнено, че вирусът не е издръжлив - оживява единствено 2-3 часа отвън правоприемник и то при характерна по-висока температура и мокрота. Кунчев уточни и, че има доста подправени сигнали за болест в  България, като посочи, че участниците от отбор " Петрич " не са посочили признаци на заболяването. Припомняме, че те бяха в Пекин допреди седмица.
Колко станаха жертвите на заболяването в Китай - научете в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР