Състоянието на една от основните входно-изходни артерии в Пловдив -

...
Състоянието на една от основните входно-изходни артерии в Пловдив -
Коментари Харесай

Бизнесът настоява за скорошен ремонт на „Рогошко шосе в Пловдив

Състоянието на една от главните входно-изходни артерии в Пловдив - бул. " Рогошко шосе " е покъртително от години. Въпреки многократните обещания на градските управляващи, че той ще бъде ремонтиран, това към момента не се е случило.

Наред с водачите, употребявайки пътя да се приберат или стигнат до работното място, огромни пострадали са и множеството компании, които развиват бизнес в зоната. Част от компаниите към този момент са изгубили доверие и вяра, че скоро пътят ще бъде ремонтиран.

Поради това някои от тях са се обърнали към гражданското съдружие „ Спаси Пловдив”, които да упорстват за ремонта на пътя пред Общината. Сред компаниите са и ПИМК, като Илиян Филипов е алармирал на деятелите за казуса, като се надява на позитивно развиване за пътя.

В началото на годината стана ясно, че Община Пловдив възнамерява ремонта на шосето през 2022 година.

Заради тежкото експлоатационно положение на пътя и по гледище на кмета Здравко Димитров, още през тази година ще бъде осъществен главен ремонт на трасето от моста на Адата до табелата за изхода от Пловдив. Участъкът е близо 2 километра и в бюджета на Общината ще бъдат планувани 4 милиона лв. за неговия повсеместен ремонт.

За да се случи това обаче първо би трябвало да бъде признат бюджет, което се чака да не е по-скоро от март. Причината за забавянето е, че съгласно закона общинските бюджети не могат да се гласоподават по-рано от републиканския.

Средствата за останалата част от пътя ще се търсят от оперативните стратегии от Европейския съюз.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР