Състоянието на българския патриарх Неофит се подобрява. Това заяви пред

...
Състоянието на българския патриарх Неофит се подобрява. Това заяви пред
Коментари Харесай

Митрополит Антоний: Състоянието на патриарх Неофит се подобрява

Състоянието на българския патриарх Неофит се усъвършенства. Това съобщи пред Българска национална телевизия Западно и Средноевропейския митрополит Антоний.

" Състоянието на Негово Светейшество е усъвършенствано. Искам да благодаря на екипа на ВМА, които се грижат за него. Той още е в болничното заведение, защото е належащо до неговото възобновяване той да бъде под следени грижи. Молим се за него и молитвата ни не е останала нечута ", сподели митрополит Антоний.

На въпрос дали има шпиони в българската черква, той отговори:

" Българската православна черква е автокефална, решенията на Светия Синод се взимат от самия него. Не мисля, че Светият Синод е посочил по някакъв метод, че има шпиони в него. "

Митрополит Антоний съобщи, че годината е почнала с нов възторг и нови планове, които предстоят да се осъществят на територията на западно и средноевропейската епархия.

" След месец ще бъде осветлен новият храм в град Щутгарт за българите, който с помощта на българската страна успяхме да закупим от католическата черква. На 10 март този храм ще бъде осветлен, с цел да бъде православен за нашите сънародници, които са над 10 000 в региона на Щутгард, а в цялата провинция над 40 000 ", акцентира висшият свещеник.

Митрополит Антоний описа за строителството и на новия български храм в Лондон.

" Св. Иван Рилски " ще бъде името на новия храм в Лондон, който се строи сред четирите стени на българското посолство. Това ще бъде един достоен храм за българите, който ще събира до 150 души в неделен ден за литургия. До една година да бъде осветлен новия храм ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР