Състезаващият се за Drapac Саймън Кларк спечели 5-ия етап от

...
Състезаващият се за Drapac Саймън Кларк спечели 5-ия етап от
Коментари Харесай

Саймън Кларк триумфира в 5-ия етап на Вуелтата

 Американец бе най-бърз в четвъртия стадий на Вуелтата
Състезаващият се за " Drapac " Саймън Кларк завоюва 5-ия стадий от колоездачната Обиколка на Испания. Австралиецът преодоля дистанцията от 188.7 километра от Гранада до Рокетас де Мар за 4:36:07 часа.

Кларк беше част от откъснала се дребна група пред главното ядро състезатели и със мощен заключителен спринт победи атакуващите дружно с него Бауке Молема (Trek–Segafredo) и Алесандро де Марки (BMC).

След днешния стадий има и нов лидер в генералното класиране и това е французинът Руди Молар от тима на " Groupama - FDJ ", който се възползва от откъсването си пред главната група.



Иначе стадият не беше изключително провокационен за каране, като предложи една височина от трета категория, една от втора и еднакъв терен при финала. По време на този пети стадий на няколко пъти имаше опити за отделяне, като в последна сметка това направиха 25 колоездачи.

Утре следва първият по-лек стадий. Той е с дължина от 155.7 километра сред Уеркал-Овера до Сан Хавиер в Мурсия. Етапът е със единствено две изкачвания от трета категория, второто 50 километра преди финала, той дава късмет за изява на спринтьорите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР