Състезателното подразделение CORVETTE RACING на Chevrolet поставя началото на безпрецедентна

...
Състезателното подразделение CORVETTE RACING на Chevrolet поставя началото на безпрецедентна
Коментари Харесай

CORVETTE RACING с глобална състезателна офанзива през 2022 година

Състезателното поделение CORVETTE RACING на Chevrolet слага началото на невиждана (за последните 24 години) атака с пистови действия, както в Съединените Американски Щати, по този начин и отвън територията на страната с присъединяване в шампионатите за устойчивост на Международната автомобилна федерация FIA.

От CORVETTE RACING споделят, че фабричен подговени и с публична поддръжка от компанията спортни машини ще вземат участие както в IMSA WeatherTech SportsCar Championship, по този начин и във FIA World Endurance Championship (WEC). Състезателното поделение ще взе участие с по един автомобил в тези две съревнования и с два за емблематичното 24-те часа на Льо Ман.

"Това е най-амбициозният проект, пред който CORVETTE RACING се е изправял през последните съвсем 25 години спортна активност ", разяснява Джим Кемпбъл, старши вицепрезидент на подразделението Performance and Motorsports на Chevrolet. "Ще бъде чест да се състезаваме както в IMSA и WEC сериите на едни от най-хубавите писти в целия свят ".

Успоредно с този анонс, от Chevrolet удостоверяват също по този начин, марката ще създава и предлага за закупуване GT3.R спортни коли за частни клиенти, които те ще могат да употребяват в шампионатите за 2024 година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР