Състезателите от националния отбор по гребане се обединиха около мнението,

...
Състезателите от националния отбор по гребане се обединиха около мнението,
Коментари Харесай

Емил Нейков: Хубаво е да се състезаваме пред родна публика, но за мен е и отговорност

Състезателите от националния тим по гребане се сплотиха към мнението, че за тях е чест да се състезават пред родна аудитория по време на международното състезание по гребане за мъже и дами до 23 години в Пловдив.

Петимата представители на България на идния шампионат дадоха брифинг пред началото на конкуренцията, която ще се организира от 19 до 23 юли на Гребния канал в града. Финалите на шампионата ще може да наблюдавате НА ЖИВО в ефира на Българска национална телевизия 3 през уикенда (22-23 юли).

България ще взе участие с три лодки на шампионата - Емил Нейков на скиф, Иван Янкулов и Цветомир Маринов в дисциплината двойка без кърмчия и Станислав Григоров и Иван Григоров - двойка скул лека категория.

" За нас е извънредно огромна чест да проведем такова огромно съревнование в Пловдив и ние да бъдем участници в това огромно събитие. Както е хубаво да се състезаваме пред родна аудитория, по този начин за мен е и огромна отговорност ", стартира Емил Нейков.

" Всяка гонка е друга сама по себе си. В началото на надпреварата е нужно да минем оптимално икономично и колкото повече напредва надпреварата, толкоз повече да пожелаваме от себе си. Всеки от нас е пристигнал за оптимално класиране по-напред и за орден. Всички се стремим към финалите и полуфиналите. Със сигурност изпитвам отговорност от това да съм тук - у дома, тъй като всички са пристигнали с очакване аз да се показва по най-хубавия метод. Чувствам се в добра форма и съм подготвен да покажа моите благоприятни условия, само че чувствам и малко терзание ", добави той.

" Тук е един мой главен съперник от Полша, с който се състезаваме от 2019 година В Италия го победих 2 пъти в предварителните гонки, само че на финала малко не ми доближи. Надявам се да съм изчистил тези неточности и като за последна година в тази възраст да се показва по най-хубавия метод. Подготовката ми протече по добър метод. Стартирах със Световна купа в Загреб, която беше просто да се ревизира къде съм. Направихме нашите заключения, бях в относително добра форма, след което взехме решение да създадем една проба с моя съотборник Борис Йотов, само че не формирахме добър екипаж. Това малко ми попречи при започване на подготовката за Световното, тъй като душевен бях много претрупан по-късно съревнование, само че в последните седмици мисля, че влязох в нужната форма и по тази причина се надявам всичко да бъде, както би трябвало ", приключи международният първенец до 23 г на скиф от Рачице 2021.



Иван Янкулов и Цветомир Маринов също показаха вяра за положително класиране: " Тръпката да излезеш пред родна аудитория е феноменално и не може да се опише с думи. Това да знаеш, че всички те поддържат е нещо неповторимо. Желаем да се класираме допустимо на първо време ", разяснява Янкулов.

Станислав Григоров обаче съобщи, че присъединяване пред родна аудитория може да крие известни опасности.

" Участието пред родна аудитория крие своите опасности. Да, познаваме трасето доста добре, само че поддръжката, която ни дава публиката идва и с леко напрежение, което ще се опитаме да ни повлияе по-малко и да ни даде единствено позитивна страст ", стартира Григоров.

" За първи път се състезаваме двамата дружно и се надяваме да дадем положителни резултати. Подготовката ни беше доста добра. Много ще ни помогне публиката в последните метри, когато чуем шума от трибуните и ще дадем всичко от себе си надпреварата да мине по най-хубавия метод ", добави неговият сътрудник Иван Григоров.

България ще има и един представител в надпреварата при запасите - Васил Шунтов.

" Надявам се на следващия ден да дам добър резултат и да покажа, че и запасите могат да създадат хубаво класиране. Стискам палци на всички български лодки да съумеят. Чувството е необикновено да участваш на родното си място, тъй като всички те поддържат и скандират за България. Това е неописуемо приятна страст. Пожелавам някои ден всички да я усетят ", разяснява Шунтов.

Официалното разкриване на шампионата е довечера от 18:30 часа на Летния спектакъл в Пловдив.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР