Състезания по колоездене и крос срещу агресията и сексуалното насилие

...
Състезания по колоездене и крос срещу агресията и сексуалното насилие
Коментари Харесай

В Пловдив ще борят сексуалната агресия сред учениците с интересна инициатива

Състезания по колоездене и крос против експанзията и половото принуждение измежду младежите ще се проведат този уикенд на Гребната база в Пловдив. Спортните начинания се провеждат от Институт за политики и развиване в партньорство със сдружението " Пловдив бяга “, като част от плана " СПРИ половата експанзия “, реализиран с поддръжката на Министерството на младежта и спорта. В надпреварите ще вземат участие 150 възпитаници на възраст сред 15 и 18 години от няколко учебни заведения в Пловдив и региона. Те ще бъдат разграничени на 8 групи и ще премерят сили в двете дисциплини по северната алея.  

Проектът против насилието е предопределен за младежите, които претърпяват доказването си в общността и откриват своята половост и другия пол. Включването на спорта и спортния детайл основава налична и комфортна форма за информиране, другарство и мотивация, считат уредниците. " Физическото развиване и персоналният претекст за доказване вървят дружно. Младите хора избират да се състезават почтено и да се себеоткриват в съревнование. Това също е част от развиването на персоналните качества и воля на учениците, с цел да изразходят силата си в подсилване на своята персона “, сподели координаторът на плана Милена Добранова.

Според нея уменията за живота и други скъпи качества, научени посредством спорт, оказват помощ на младежите да заемат по-уверена роля във всекидневието си и да развиват дарба да преодоляват провокациите и да се оправят с провалите. " Общуването и възпитанието на възприятията са в основата на самостоятелното израстване “, акцентира още Милена Добранова.  

Проектът " СПРИ половата експанзия “ ще продължи и през октомври с беседи в учебните заведения, разпространяване на осведомителни материали и акция за информиране и сигнализиране за случаи на полово принуждение в дома или в учебно заведение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР