Състезанието в легнало положение навлиза в 20-ия ден, докато състезателите се борят за рекорда за „най-мързелив гражданин“

...
Седем състезатели, легнали на постелки, се борят за желаната титла
Коментари Харесай

Седем състезатели, легнали на постелки, се борят за желаната титла „Най-мързеливият гражданин“, след като счупиха предишния рекорд в сатирично състезание, провеждано всяка година във ваканционен курорт в Северна Черна гора.

На миналогодишното състезание в курортното селище Брезна беше поставен рекорд от 117 часа в легнало положение, но тъй като тазгодишното състезание навлезе в 20-ия ден в четвъртък, останалите състезатели заявиха, че са решени да продължат.

„Всички се чувстваме добре, отлично, нямаме здравословни проблеми, глезят ни, всичко, което трябва да направим, е да останем легнали“, каза шампионката от 2021 г. Дубравка Аксич, 38.

Състезанието беше стартирано в малката страна на Адриатическо море преди 12 години, за да се подиграе с популярен мит, който определя черногорците като мързеливи, каза Радоня Благоевич, организатор и собственик на курорта.

Тя каза, че седемте останали състезатели от стартово поле от 21 са лежали 463 часа досега.

Участниците използват телефоните си в колиба по време на сатирично състезание, за да се подиграят на популярен мит, който етикетира черногорците като мързеливи. Участниците използват телефоните си в колиба по време на сатирично състезание, за да се подиграят на популярен мит, който определя черногорците като мързеливи. Стево Василевич/Ройтерс

Правилата предвиждат, че стоенето или седенето се считат за нарушение и основание за незабавна дисквалификация, но състезателите имат право да имат 10 минути на всеки осем часа, за да отидат до тоалетната.

Състезателите могат също да четат и използват мобилни телефони и лаптопи.

Филип Кнежевич, 23, който участва за първи път от северния град Мойковац, каза, че е уверен в победата и ще вземе наградата от 1000 евро (1070 долара).

„Имаме всичко необходимо тук, компанията е фантастична, времето минава бързо“, каза той.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР