Състезание по скоростно изкачване на стълбите към Националния паметник Шипка“

...
Състезание по скоростно изкачване на стълбите към Националния паметник Шипка“
Коментари Харесай

Състезание по скоростно изкачване на стълбите на „Шипка“

Състезание по скоростно нанагорнище на стълбите към Националния монумент „ Шипка “ оповестиха Областна администрация – Габрово, взаимно с Регионалното ръководство на образованието (РУО) – Габрово.

То е по отношение на националните празнувания на 145-та годишнина от Шипченската епопея, които ще преминат под патронажа на президента на България Румен Радев, оповестяват в свое писмо уредниците.

Надпреварата ще се организира на 19 август 2022 година от 10:30 часа. Право на присъединяване имат състезатели от 5 до 12 клас, според регламента на надпреварата.

Заявка за присъединяване се подава посредством приложената таблица (в прикачения файл), която следва да бъде попълнена и изпратена в период до 22.07.2022 година в РУО – Габрово на електронен адрес:, както и на.

Лице на надпреварата ще бъде международният първенец и олимпийски вицешампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев. То се организира в следните възрастови групи – възпитаници:

I гр. – девойки 5 – 8 клас

II гр. – момчета 5 – 8 клас

III гр. – девойки 9 – 12 клас

IV гр. – юноши 9 – 12 клас

· Регистрация на участниците – 9:30 – 10:25 ч. в деня на събитието;

· Представяне на документ за предсъстезателен медицински обзор по пример Приложение №1 или Приложение №2, според или чл.17, ал.3 и/или ал.5 от Наредба № 24 от 05.11.2019 г.;

· Старт – 10.30 ч. – изходна позиция: подножието на стълбите;

· Финал – след нанагорнище на стълбите от всички участници;

· Награждаване на първите трима класирали се в съответната възрастова група.

Забележка: класирането по място е самостоятелно съгласно времето за превъзмогване на дистанцията.

Условия: час на потегляне и превозване на участниците и ръководители се дефинират от съответното учебно заведение, състезателен клуб или организация. Пътуването се съгласува със съответното РУО, според НАРЕДБА ЗА ДЕТСКИТЕ И УЧЕНИЧЕСКИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ПЪТУВАНИЯ С ОБЩА ЦЕНА, ИНИЦИИРАНИ ОТ ИНСТИТУЦИИТЕ В СИСТЕМАТА НА ПРЕДУЧИЛИЩНОТО И УЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ /В мощ от 27.12.2016 г.; Приета с Постановление на Министерски съвет № 365 от 21.12.2016 г.; Обн. Дъждовни води. бр.103 от 27 Декември 2016г./
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР