Съставянето на ново правителство е въпрос на политическа зрялост. Много

...
Съставянето на ново правителство е въпрос на политическа зрялост. Много
Коментари Харесай

Румяна Бъчварова: Съставянето на ново правителство е въпрос на политическа зрялост

„ Съставянето на ново държавно управление е въпрос на политическа зрялост. Много упорито се постанова тезата, че българите не желаят избори. Тя е много неоснователна. “ Това сподели някогашният вицепремиер и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

„ Резултатите, регистрирани от социолозите, са отражение на твърдите ядра, само че има маса от хора, която следва да направи своя избор.Гражданите се оказват по-мъдри от политиците, когато се стигне до действителен избор “, съобщи Бъчварова.

„ Не знам имало ли е действителни договаряния “, уточни тя за сегашните политически турбуленции. По думите ѝ е проблем, че „ в толкоз значими договаряния от двете страни вземат участие хора на разнообразни политически равнища “.

Съставянето на ново държавно управление е въпрос на политическа зрялост

„ Ако има продължение на договарянията, това би трябвало да стане с нови лица, които не са натрупали негативи “, добави тя.

Според нея, в случай че има схващане по общите въпроси и че не би трябвало да се стига до избори, има разновидности – „ може да се мисли и за програмно държавно управление до края на годината, без политически лица, само че на това равнище на връзките ще е мъчно “.

„ Няма опция за нещо стабилно и работещо, в случай че няма най-малко доверие. А това, което чухме в прав текст е, че те са похарчили своето доверие. Кризата дава късмет на ПП-ДБ да натрупат опит в сериозни моменти, счита Бъчварова. Новите партии би трябвало да се учат в придвижване и доста къси периоди “, добави тя.

Според нея съставянето на ново държавно управление е въпрос на политическа зрялост,  а в механизма на съглашението „ има доста точни решения “.

„ От друга страна, изборите не са тази покруса, която се пробват да ни показват. Изборите са решението, което минава в ръцете на жителите, откакто политиците не са съумели да го вземат. Не е толкоз ужасно да отидем на избори. “

Източник: БНР

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР