Състав на Специализирания наказателен съд даде срок до 15 март

...
Състав на Специализирания наказателен съд даде срок до 15 март
Коментари Харесай

Правят графологичен анализ на тефтерчето на Иванчева

Състав на Специализирания углавен съд даде период до 15 март на движимостите лица по делото " Иванчева " да изготвят графологичен разбор на тефтерчето й.

Това стана ясно по време на днешното правосъдно съвещание против отстранения някогашен кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и някогашния областен кмет Петко Дюлгеров.

Делото продължи с разглеждане и сравняване на банкнотите и разпит на двама очевидци. Те би трябвало да дадат информация по отношение на изслушаното СРС за офертата от 15 000 лева

Делото против нас върви към своя край. Това съобщи някогашният зам.-кмет на столичния регион " Младост " Биляна Петрова преди началото на днешното правосъдно съвещание.

За нас столичният регион " Младост " си остава идея и няма да оставим битките, които започнахме. Просто животът ни е подложен на карта и сега приоритет ни е делото.

На въпрос на news.bg, по кое време се чака да завърши делото, Петрова съобщи, че плеодариите били планувани за петък, само че виждайки, че институциите не са показали всички документи, то може да се отсрочи.

" Ние не бавим делото, а желаеме да свърши по-бързо ", сподели още някогашният кмет на " Младост ".

Тя даде обещание, че откакто се позволи казусът, персонално с Десислава Иванчева ще задават въпроси и ще изнасят въпросите един по един в обществената мрежа Facebook, с цел да може да станат ясни на хората. Те желаят да създадат цивилен надзор, с цел да видят дали с отстраняването им някой е направил нещо за " Младост ".

По думите на Десислава Иванчева ще има новости и забавни разкрития по делото. Относно идните евроизбори Иванчева съобщи, че не е мислила за тях, само че даде обещание да направи по този начин, че жителите да станат по-активни.

" Следете ни след 22 февруари ", прикани Иванчева.

Иванчева и Петрова не дадоха безапелационен отговор дали след бъдещо оправдаване могат да се върнат още веднъж отпред на столичния регион " Младост " .

Според тях по този начин заложен въпросът, може да ги осъдят и да им слагат присъда, тъй като ц елият този сюжет е да не се върнат на власт.

Припомняме, тримата са упрекнати във взимането на рушвет в изключително огромни размери за издаването на позволение за градеж.

Припомняме, на 17 април Иванчева беше задържана показно на бул. " Васил Левски " в центъра на София. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лв., които тя взела като рушвет, съгласно прокуратурата.

Заедно с Иванчева беше арестувана и заместничката ѝ в " Младост " Биляна Петрова. От ръцете на двете дами бяха взети натривки, а парите бяха броени пред тях.
 Иванчева и Петрова се жалват в Страсбург
Иванчева и Петрова се жалват в Страсбург

Посочват се нарушавания на евроконвенцията при ареста им

Действията на органите към ареста на Иванчева продължиха близо 10 часа , което провокира вълна от отвращение по отношение на метода, по който тя е арестувана. Излязоха и изказвания на сподвижници на кметицата, че по нея не са открити следи от белязани пари с натривките.

Стана ясно и че Иванчева не е получила правото да извика юрист в продължение на няколко часа.

На 18 април шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев на брифинг даде детайлности по случая . Тогава той съобщи, че Десислава Иванчева е изнудвала " в житейски смисъл " и други хора. Тогава Гешев съобщи също, че при ареста всички " светнали като коледна елха ", визирайки натривките по ръцете на арестуваните.

Същият ден се състоя и митинг в отбрана на Иванчева. Пред постройката на Съдебната плата протестиращите обявиха, че директната народна власт е била задушена , тъй като кметицата на столичния регион " Младост " е определена по законен метод от хората, а карцерът ѝ бил политически.

Междувременно стана ясно, че прокуратурата ще стартира следствие за това дали при задържането на Иванчева е имало нередности . Малко по-късно обаче от пресцентъра на прокуратурата оповестиха, че не е разпоредена и не се прави каквато и да е инспекция на дейностите на наблюдаващите прокурори и проверяващите органи по досъдебното произвеждане, по което обвинена е кметицата.

На 20 април спецпрокуратурата изиска непрекъснат арест за кметицата. По време на правосъдното съвещание по разглеждането на мярката за неотклонение на Иванчева тя съобщи, че не е взимала рушвет и не е пипала парите в колата. По думите ѝ парите са били подхвърлени в автомобила .

В последна сметка съдът реши тримата арестувани - Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и някогашният кмет на региона Петко Дюлгеров да останат в ареста .
 Спецсъдът отсрочи делото против Иванчева
Спецсъдът отсрочи делото против Иванчева

Причината - документи се намирала в Апелативния профилиран углавен съд

На 21 април ръководителят на Комисията за нелегално добито имущество Пламен Георгиев съобщи, че карцерът на Иванчева е бил постоянен , както законът задължава.

На 26 април Специализираният съд взе дефинитивно решение да остави за непрекъснато в ареста тримата арестувани . Тогава съдът обърна внимание, че Иванчева редовно е бавила преписки освен на Ваклин, само че и на други вложители.

На 27 април бранителят на Иванчева Марин Марковски съобщи, че кметицата не е докосвала парите .

На 23 май, сряда, спецпрокуратурата изиска от спецсъда да в профил Иванчева като кмет на столичния регион " Младост ", откакто стана ясно, че от килията си в ареста Иванчева е издала заповед за уволнението на заместник-кмета на " Младост " Румен Русев, който е един от главните очевидци против нея. Иванчева също по този начин подписала от ареста, че назначава пиара на региона Петър Кърджилов за зам.-кмет на " Младост " .

На съвещанието на Спецсъда магистратите взеха решение да отстранят Иванчева от служба . Решението беше обжалвано пред Апелативният профилиран съд.
 Иванчева уверена, че истината ще излезе нескрито
Иванчева уверена, че истината ще излезе нескрито

Прокуратурата, апелативният съд и доста мощни хора са против нас, жалва се тя

На съвещанието на Апелативния профилиран съд на 31 май, четвъртък, магистратите, които трябваше да преценяват дали Иванчева да бъде отстранена, взеха решение да провиснал на Иванчева и Петрова 3-дневен период , тъй че двете да се срещнат с материалите по делото, по което са подсъдими. Материалите били много обемни, а чат от тях били и секретни.

На 7 юни Специализираният апелативен съд дефинитивно в профил Десислава Иванчева от кметския пост в регион " Младост ".

На 25 юни Десислава Иванчева бе призната в затворническата болница.

На 27 юни Състав на Специализирания углавен съд остави в ареста Иванчева. Аргументите на отбраната бяха здравословните проблеми на арестуваната - със щитовидната жлеза и хипофизата, както и съществуването на микроаденом.

На 1 август Иванчева бе заведена в болница, окована във вериги и на краката. В информация, оповестена от Петър Кърджилов, се загатва, че Иванчева има израстък на хипофизата. Предишният ден и нейната някогашна заместничка Биляна Петрова, е посетила болнично заведение.
 Иванчева е сигурна, че е жертва на имотната мафия
Иванчева е сигурна, че е жертва на имотната мафия

Арестът ми беше безспорна циркаджийска история, изясни някогашната кметица

Н а 16 октомври Иванчева съобщи, че карцерът е доста по-тежък от пандиза .

Два дни по-късно - на 18 октомври, се появи информацията, че Иванчева и Петрова са пуснати под домакински арест , само че до действителното осъществяване на това решение не се стигна.

Това се случи едвам на 22 декември. Те напуснаха следствения арест в навечерието на коледните празници. По думи на отстранената кметица тя е станала жертва на имотна машинация .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР