Състав на Окръжния съд в Хасково определи мярка за неотклонение

...
Състав на Окръжния съд в Хасково определи мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Не пуснаха от ареста мъжа, опитал да внесе контрабандно оръжие от Турция

Състав на Окръжния съд в Хасково дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на 47-годишен мъж с българско и турско поданство, като хипотетичен причинител на контрабанда на самоделни оръжия и празни пълнители през Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево ", оповестиха от правосъдната палата.

На 15 ноември Марин Маринов бе задържан на пункта, откакто в микробуса, в който той пътувал самичък от Турция за Германия, бяха открити 35 револвера в естествени кухини на транспортното средство . Установено бе, че те са годни за приложимост.

Според съда, тезата на обвинения, че съгласно него това били газови револвери, а не огнестрелн и, се явява защитна. Налице е заплаха лицето да се укрие, както и да извърши друго закононарушение. О бвиняемият е български жител, само че има двойно поданство , непрекъснато живее на територията на Турция, няма трайни връзки с територията на България към сегашния миг, са измежду претекстовете за наложения прийом за процесуална насила.

Той може да бъде обжалван или протестиран пред Пловдивския апелативен съд, прецизират от съда в Хасково.

Предишният случай на контрабанда на оръжие и муниции през " Капитан Андреево " бе на 8 август т.г. Тогава в лек автомобил на 35-годишен турски жител бяха открити револвер и патрони за него.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР