Състав на Окръжния съд в Добрич призна за виновен подсъдим

...
Състав на Окръжния съд в Добрич призна за виновен подсъдим
Коментари Харесай

Окръжният съд в Добрич постанови 18-годишна присъда по дело за убийство

Състав на Окръжния съд в Добрич призна за отговорен обвиняем по дело за ликвидиране и му наложи наказване отнемане от независимост за период от 18 години, което да бъде търпяно при първичен непоколебим затворнически режим.

Подсъдимият е приет за отговорен в това, че на 28 декември 2021г., на улица в гр. Тервел, съзнателно умъртвил някогашната си брачна половинка, като действието е осъществено по изключително непосилен метод за жертвата, с особена свирепост, в изискванията на домашно принуждение.

Подсъдимият е наказан да заплати на дъщерята на потърпевшата сумата от 200 000 лева, представляваща обезщетение за породени с действието неимуществени вреди - претърпени болки и премеждия, както и направените от нея разходи по делото.

Производство мина по реда на съкратеното правосъдно разследване. Съдът реши, че са налице основанията за това поради направено от подсъдимия изказване, че се отхвърля от декларираното на разпоредителното съвещание предпочитание делото да се гледа по общия ред. Вместо това подсъдимият заявява, че признава виновността си и всички обстоятелства, изложени в обвинителния акт и не желае да бъдат разпитвани очевидци и движимости лица.

Постановената от Окръжния съд присъда не е дефинитивна и предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд- Варна в 15-дневен период.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР