Състав на Окръжния съд в Бургас остави за постоянно остава

...
Състав на Окръжния съд в Бургас остави за постоянно остава
Коментари Харесай

Дрогираният тираджия носел в портфейла си амфетамини по време на трагедията в Айтос

Състав на Окръжния съд в Бургас остави за непрекъснато остава в ареста водача, който под въздействие на метамфетамини блъсна 13 коли в в Айтос, умъртви 28-годишна жена и рани шестима души, измежду които друга млада жена, родила три дни преди злополуката.

В правосъдната зала стана ясно, че в портфейла с персоналните документи на 51-годишния Кольо Иванов, открит в кабината на товарния автомобил, е открит плик с метамфетамини. Това заяви окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, който следи делото. Както към този момент стана ясно, самият камионджия е управлявал под въздействието на такава дрога.

 След жестоката злополука с ТИР: В Айтос желаят правдивост и нов път Виж още

" Обвиняемият е знаел, че поема ръководство и то на тежкотоварна машина след приложимост на наркотични субстанции, което демонстрира, че той е податлив да погазва правовия ред ", посочи още прокурор Чинев.

" Не знаехме за съществуване на опиат в тира, само че това към момента нищо не потвърждава ", разяснява обаче юристът на Иванов - Бойчо Боев.

Според отбраната повода за случая е техническа нередовност на камиона .

" Много е значимо за спирачките, тъй като в случай че няма и опиат и спирачките са отказали става инцидентно събитие, което той не е желал и става квалификацията напълно друга, може и условна присъда да се изкара “, сподели още Боев.

Адвокатът твърди, че по свидетелски показания тежката машина се е движела с към 40 км/ч. Очаква се автотехническа експертиза да потвърди това. Според следствието камионът се е движил претрупан с общ тонаж 45 тона при възможни 38.

 Снимка: Булфото

Освен това информация е открила, че Иванов е систематичен извършител на разпоредбите за придвижване по пътищата, макар, че има категория за професионален водач и реализира транспорт на товари. Държавното обвиняване настоя за налагане на най-тежката мярка за неотклонение " Задържане под стража ", защото става дума за действие квалифицирано като изключително тежък случай - причиняване на гибел по несъобразителност на 1 лице и нанасяне на междинни телесни повреди на трима души след приложимост на наркотични субстанции. Законът планува за това закононарушение отнемане от независимост от 5 до 20 години.

Защитата пък изиска Иванов да бъде пуснат под домакински арест и да му бъде сложена електронна гривна за следене. Самият обвинен пък сподели, че няма желание да се укрива, защото има 13-годишна щерка, която трябвало да изучи . Съдът обаче не го освободи.

Все отново решението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в седемдневен период.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР