Състав на Окръжен съд-Разград уважи искането на Окръжната прокуратура за

...
Състав на Окръжен съд-Разград уважи искането на Окръжната прокуратура за
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъж, управлявал товарен автомобил след употреба на наркотични вещества и причинил смъртта на друг в тежко ПТП

Състав на Окръжен съд-Разград почете настояването на Окръжната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на мъж, притеглен в качеството му на обвинен за тежко пътно-транспортно произшествие, довело до гибелта на 56-годишен мъж, и породено след ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции, и го остави в ареста.

Съдът одобри претекстовете на прокурора по случая, че е допустимо Й.М. да се укрие или да извърши друго закононарушение. Отчетен беше обстоятелството, че той избягал от местопроизшествието и е бил арестуван няколко часа по-късно, покрай град Търговище. При задържането му било открито, че управлявал товарния автомобил, с който провокирал злополука, след приложимост на наркотични субстанции.

Бяха взети под внимание неприятните характеристични данни на обвинения, както и събитието, че той има голям брой нарушавания на ЗДвП и е осъждан три от общо четири пъти за закононарушения срещу превоза, измежду които ръководство на МПС след приложимост на алкохол и ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции.

Пътно-транспортното произшествие зародило в 09:45 часа на 3 октомври 2022 година. При нахлуване в дясна крива и евентуално придвижване с висока скорост мъжът изгубил надзор над управлявания от него товарен автомобил – влекач с полуремарке, и задната част на тежкото МПС заело двете ленти за насрещно придвижване на пътя. Така лидерът на лек автомобил, движещ се там, бил подложен в неспособност да избегне конфликт. 56-годишният мъж потърпевш тежко и умрял на място.

Работата по доказване и документиране на осъщественото закононарушение продължава под управлението и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура-Разград. Й.М. беше арестуван за период до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение. Считано от през днешния ден той е арестуван под стража.

Определението на Окръжния съд в Разград предстои на обжалване пред Апелативен съд.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР