Състав на Окръжен съд – Габрово, с председател съдия Василева,

...
Състав на Окръжен съд – Габрово, с председател съдия Василева,
Коментари Харесай

Габровка с условна присъда и глоба за теглене на пари от чужда карта

Състав на Окръжен съд – Габрово, с ръководител арбитър Василева, осъди млада жена от Габрово на 1 година и 4 месеца отнемане от независимост – условно, и санкция за потребление на платежен инструмент без единодушието на титуляра.

Съдът призна Д.И. за отговорна в това, че за времето от 23 до 26 септември м.г., в Габрово и Велико Търново, действайки при изискванията на продължавано закононарушение, употребила дебитна карта без единодушието на титуляря – 77 годишна жена от Габрово, извършвайки четири тегления на суми на обща стойност 330 лв., една несполучлива транзакция и три информации баланс, като действието не съставлява по-тежко закононарушение.

Видно от събраните по делото доказателства двете дами се познавали отпреди, като при едно от гостуванията си в дома на потърпевшата подсъдимата, която все още имала финансови усложнения, съумяла да вземе от портмонето на домакинята банковата карта дружно с ПИН-кода. По-късно на разнообразни банкомати в Габрово и Велико Търново направила посочените нагоре интервенции.

За осъщественото закононарушение и на съображение чл.249 ал.1 вр. с чл.26 ал.1 от Наказателен кодекс, по отношение на чл.58а ал.1 от Наказателен кодекс, Д.И. бе наказана на 1 година и 4 месеца отнемане от независимост, като на съображение чл.66 ал.1 от Наказателен кодекс осъществяването на по този начин наложеното наказване бе отсрочено с изпитателен период от 3 години.

Съдът постанови Д.И. да заплати и санкция в интерес на страната в размер на породената вреда, а точно – 330 лв..

Присъдата предстои на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен период от през днешния ден.

Делото бе прегледано по реда на Глава двадесет и седма от Наказателно-процесуален кодекс – Съкратено правосъдно разследване в производството пред първа инстанция – по чл.371 т.2 от Наказателно-процесуален кодекс. Подсъдимата съобщи, че се признава за отговорна по всички обстоятелства и условия посочени в обвинителния акт и изрази единодушие да не се събират доказателства по тях. Съгласно наредбите на закона, при разглеждане на делото по този ред, когато дефинира наказването съдът е задължен да съобрази същото с наредбата на чл.58а от Наказателен кодекс, като в съответния случай редуцира в началото опредеделеното наказване от 2 години отнемане от независимост с 1/3.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР