Същият месец преди година видя безпрецедентен скок в сметките за

...
Същият месец преди година видя безпрецедентен скок в сметките за
Коментари Харесай

Инфлацията се срива до двегодишно дъно от 4,6%, тъй като разходите за енергия намаляват

Същият месец преди година видя невиждан скок в сметките за сила преди зимата заради последствията от, което провокира най-лошото от.

Войната беше виновна и за възходящите сметки за храна, които формалните данни демонстрираха, че се забавят в допълнение през октомври.

„ Намаляването на годишните равнища на инфлация главно отразява негативния принос от три подразделения, със мощен низходящ резултат от жилищните и домакинските услуги, храните и безалкохолните питиета, както и заведенията за хранене и хотелите “, споделиха от ONS.

„ Отдихът и културата предоставиха единствения огромен позитивен принос. “

По-ниската инфлационна стойност на показателя на потребителските цени (CPI) - която беше под упованията на икономистите от 4,8% - към момента е висока, само че е добре пристигнало развиване за покупателната дарба на семействата.

Шефът на Morrisons споделя, че най-лошата инфлация е зад нас, само че предстоят покачвания на цените за зеленчуци и артикули за салата

Това е по този начин, тъй като растежът на облагите изпреварва инфлацията от края на лятото.

ONS заяви по-рано тази седмица, че темпът на повишаване на заплатите е 7,7%.

Това може също да провокира въздишка на облекчение на Даунинг Стрийт, защото по-слабият ритъм на нарастване на цените също значи обещанието на министър-председателя да понижи инфлацията на половина през тази година сега се извършва.

В Bank of England, която спря цикъла си от покачвания на лихвените проценти, с цел да се оправи с инфлацията през септември, също ще има известно задоволство че данните от ONS не демонстрират причина за спомагателна паника.

Така наречената базова инфлация, която отстранява променливите детайли като разноските за храна и сила, се намали до 5,7% от 6,1%.

< p> Въпреки това, политиците ще желаят да видят закъснение на нарастването на заплатите по отношение на инфлацията заради опасения, че скок в търсенето в стопанската система може да провокира напредък на цените.

Тази изключителна вест се актуализира и ще бъдат оповестени повече детайлности скоро.

Моля, опреснете страницата за най-пълната версия.

Можете да получавате вести за изключителни вести на смарт телефон или таблет посредством. Можете също да следвате или да се абонирате за нашия, с цел да сте в крайник с последните вести.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР