Същевременно той отрече твърденията в полски медии, че Вашингтон налага

...
Същевременно той отрече твърденията в полски медии, че Вашингтон налага
Коментари Харесай

Полша призна за напрежение в отношенията със САЩ

Същевременно той отхвърли изказванията в полски медии, че Вашингтон постанова наказания, съобщи Асошиейтед прес.

Напрежението е зародило поради нов полски закон, който криминализира приписването на Полша на закононарушенията на нацистка Германия с Холокоста. Съединени американски щати се притесняват, че това нарушава свободата на словото.

Според полски новинарски уебсайт Варшава през февруари е била известена от администрацията на Съединени американски щати, че полският президент и министър председател не би трябвало да чакат срещи с президента или вицепрезидента на Съединени американски щати до момента в който този проблем не бъде решен.

Министърът на външните работи на Полша Яцек Чапутович удостовери новината, само че съгласно него посланието на Съединени американски щати е било в смисъл, че ще е добре срещите на високо ниво да се състоят в конюнктура, в която тези проблеми са решени.

Той акцентира, че не са били упоменати наказания и отхвърли позицията на Съединени американски щати да значи, че дипломатическите връзки са замразени, както настояват някои медии.

Казаното от Чапутович наподобява се удостоверява от редицата срещи през последните седмици сред американски и полски публични лица във Вашингтон и Варшава.

"Няма нищо тревожно " в наличието на документа, увери представителят на полското външно министерство.

Миналият месец полският президент подписа закона, само че го изпрати в Конституционния съд за мнение.

"САЩ имат някои опасения, които се надявам да бъдат успокоени от Конституционния съд ", сподели Чапутович.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР