Съществуват няколко успешни стратегии за управление на доходите, които получавате.

...
Съществуват няколко успешни стратегии за управление на доходите, които получавате.
Коментари Харесай

3 основни принципа за управление на личните финанси


Съществуват няколко сполучливи тактики за ръководство на приходите, които получавате. Те освен ще ви оказват помощ да не прибягвате до тегленето на бързи пари (rahaa nopeasti), само че и да спестите задоволително за интервали на безпаричие. Нека ги разгледаме по-подробно тук.

Принцип №1: Накарайте парите да проработят за вас

Ние печелим пари, с цел да си осигурим прехраната, жилището, главните потребности и понякога развлечения, само че би трябвало да помним, че не постоянно ще можем да изкарваме пари. Има интервали, като безработица, непредвидена болест или интервалът на старостта, когато няма да сме в положение да работим повече и нашият източник на постоянни приходи, на който толкоз доста разчитаме, ще секне.

За да сме готови за такива интервали, е належащо да накараме парите, които в този момент получаваме, да работят за нас. Това значи не просто да се мъчим да съберем някакъв капитал, само че и да се погрижим за неговото вярно запазване и умножаване.

Няма по какъв начин да постигнете това, като трупате спестените пари, защото инфлацията ги стопява. Необходимо е да ги инвестирате в печеливши тактики, които ще ви подсигуряват приемането на огромна сума в бъдеще.

И по този начин, с цел да не се постанова да разчитате на ниската пенсия и на милостта на страната, инвестирайте. Изберете инструмент, който да ви носи по-голяма облага.

Принцип №2: Пресмятайте приходите и разноските си

Основно предписание при ръководството на парите е да ги броите, с цел да знаете с какво разполагате. Така ще можете да си извършите сметка каква част от приходите си бихте могли да заделите за постигането на някаква финансова цел. Разбира се, пресмятането не е толкоз елементарно, защото изисква време и непримиримост. Необходимо е да следите какви са приходите и разноските ви и да ги контролирате в продължение на 2-3 месеца, с цел да определите категориите, за които харчете и съответната сума. Това ще ви помогне да си отговорите на въпроса къде отиват парите ви?

Следващата стъпка е да анализирате всичките си разноски и да помислите къде харчите излишно, а за кое належащо нещо не ви доближават парите. За да улесните пресмятането на приходите и разноските си, можете да употребявате извлечения от банковата ви сметка, както и най-различни приложения за смарт телефон, които улесняват този развой.

Принцип №3: Харчете по-малко, в сравнение с получавате

Необходим ви е остатък, който да употребявате за вложение, по тази причина би трябвало да го отделите по някакъв метод от приходите си. Най-простият метод да извършите това е, като харчите по-малко пари от тези, които печелите. Например, бихте могли да отделяте 1/10 част от приходите си още при тяхното приемане и да ги инвестирате в разнообразни финансови принадлежности, да ги заделите на страна за постигането на някакви краткосрочни финансови цели или да ги употребявате при незабавни случаи.

Това ще ви помогне да не ползвате заеми от Heti24 или някакви други платформи за онлайн заеми. Нещо повече, в случай че към този момент сте изтеглили заем, първо би трябвало да го погасите, и едвам по-късно да започнете да инвестирате. Придържайте се към правилото да не инвестирате средства, които сте взели на заем, тъй като когато ползвате заем, харчите пари, които на процедура нямате и по-късно ще плащате лихви за тяхното прилагане.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР