Съществуват много съвети за това какво трябва и какво не

...
Съществуват много съвети за това какво трябва и какво не
Коментари Харесай

7 фрази, които не бива да използвате по време на интервю за работа

Съществуват доста препоръки за това какво би трябвало и какво не да се прави по време на изявление за работа. Според Джърмейн Л. Мъри, който е кариерен съветник и създател на компанията за асортимент на личен състав JupiterHR, не това, което казвате на изявление, ще ви обезпечи работа, а това по какъв начин карате интервюиращия да се усеща.

Мениджърите, които се занимават с асортимент на личен състав ще интервюират вас и доста други претенденти и ще им се наложи бързо да вземат решение. Ето за какво постоянно би трябвало да разчитат на интуицията си. " Винаги подсещам на хората да внимават за имиджа, който си основават пред другите, тъй като това е, което мениджърите по наемане на личен състав ще запомнят ", споделя Мъри.

Ето седем изречения за изявление, които унищожават възможностите ви да намерите работа и какво да кажете вместо тях.

1. " Мога да правя/работя всичко "

Въпреки че това може да наподобява като поръчка, че сте еластичен претендент, може също да наподобява все едно сте обезверен или като липса на фокус.

Работодателите желаят претендентите да познават себе си задоволително добре, с цел да открият ясно какво могат да предложат и по какъв начин това подхожда на характерните потребности на позицията - а не някой, който е подготвен да се възползва при всяка опция.

Вместо това кажете: " Добър съм в (конкретна позиция/задача) и имам вяра, че мога да се оправя чудесно там, само че съм отворен и за други позиции, на които мога да допринеса с опита си. "

2. " Какво прави вашата компания? "

Основно предписание преди изявлението е да извършите изследване на бизнеса на компанията. Този отговор допуска липса на подготовка и липса на всякаква самодейност.

Вместо това кажете следното: " Доколкото разбирам, вашата компания се концентрира върху (това, което знаете). Можете ли да споделите повече за настоящите начинания в някой отдел? "

3. " Нямам слаби места "

Казването на това допуска липса на съзнание. Никой не желае да работи с някой, който се счита за съвършен, а интервюиращите носят отговорност пред своя екип да не наемат претенденти, с които ще се работи добре.

Вместо ва споделете за предизвикателство, пред което сте се изправили, само че работите интензивно за оправянето с него.

4. " Мразех последния си началник "

Оплакването от последния ви началник или шеф е голям червен байрак за интервюиращия, тъй като допуска некадърност да имате професионални връзки или да се справяте с спорове.

Вместо това кажете: " Имах някои разнообразни възгледи с предходния си началник, само че научих доста за връзката и работата в екип. "

5. " Не знам "

Този отговор демонстрира, че нямате предпочитание за учене, което е голям проблем за компанията която ще ви наеме. За взискателния интервюиращ този отговор наподобява, че присъединяване ви в екипа може да сътвори още работа за всички останали, вместо противоположното.

Вместо това, когато не знаете отговора на въпроса, кажете следното: " Това е нещо, което бих желал да проуча. Въз основа на това, което знам, бих подходил по този метод... "
 11 неща, които уверените хора в никакъв случай не вършат при изявление за работа
11 неща, които уверените хора в никакъв случай не вършат при изявление за работа

Те не бързат, не се извиняват ненужно и не се вършат на перфектни

6. " Можете да ревизирате автобиографията ми "

Без значение какъв брой добре е написана вашата автобиография, тя е просто лист хартия. Ако не се възползвате от опцията да обясните по-конкретно това, което сте написали в автобиографията си, интервюиращият може да намерения, че ви липсва изясненост или знания за предишните ви постове и достижения.

Вместо това кажете следното: " Разбира се, тази детайлност е в автобиографията ми. Но с цел да уточним, (дайте по-подробна информация). "

7. " Кога ще стартира да получавам заплата? "

Това може да сътвори усещането, че парите са единствената ви мотивация. Работодателите желаят да наемат хора, които имат визия за организацията.

Вместо това кажете следното: " Ще се веселя, в случай че можем да обсъдим заплащането по-нататък. "

В умозаключение сполучливото изявление значи се крепи на това да съумеете какво да кажете, само че и какво да не кажете. Замяната на изречения - евентуални клопки с премислени други възможности може да трансформира диалога във взаимноизгоден, проправяйки пътя към обещаваща опция за кариера.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР