Съществуват хора, които просто не могат да живеят в сянката

...
Съществуват хора, които просто не могат да живеят в сянката
Коментари Харесай

Джон МакАфи успя да се измъкне с убийство, кандидатира се за президент, трупа милиони от криптовалути и доказа, че може да бъде легенда

Съществуват хора, които просто не могат да живеят в сянката на други. Точно такава е историята и на Джон МакАфи, който най-вероятно помните като индивидът с една от най-популярните, най-досадните и омразни компютърни стратегии, които постоянно се закачаха като промоционалната бисквитка с кафето. Някои го назовават компютърен талант, други виждат в него параноично и нарцистично дребосъче с фикс идея за великолепие. Мнението въобще не е значимо, изключително в случай че разполагате с към 100 милиона $ в банковата си сметка, а компанията ви се прави оценка на сумата от 16 милиарда $. Тук всичко стартира да става още по-интересно.

Историята стартира от Глостършир, Англия. Джон съумява да се реалокира в Съединени американски щати, приключва математика и компютърни науки, а по-късно работи за известно време в НАСА. Работил е по програмата Аполо, а малко  по-късно взема решение да основе своя компютърна компания, предлагайки антивурсна отбрана. Смята се, че е една от най-успешните и също по този начин се трансформира в една от най-мразените на света.

Да се извърши американската фантазия е в действителност прелестно и приключено. Ако това беше в действителност естествен човек, то най-вероятно няма да има никаква потребност даже да го познавате, бизнесът върви повече от прелестно, ползата към компанията не е дребен, само че преди въобще да се стигне до огромните пари, Джон ще продаде своя дял и по-късно ще съобщи, че желае да се занимава с йога. Малко по-късно ще има ребрандиране и МакАфи ще бъде част от Интел.

С насъбраното благосъстояние, Джон взема решение да се отдаде на идната забавна и вълнуваща алтернатива, пътешестване в Централна Америка, където средствата му се правят оценка на трилиони, закупуване на хубаво имение, развлечение с красиви дами, опиати и алкохол, както и всеки различен прелестен недостатък, който може да излезе в съзнанието ви. Има една детайлност, през 2008 година е изгубил голяма част от своите средства, само че към момента не може да се счита за безпаричен. Все отново, без никакви проблеми, животът продължава напред.

За да закупи своето успокоение, заплаща на разнообразни гангстери, които да бъдат неговите гардове, прави няколко дарения на локалната полиция и стартира да се любува на живота в Безил – страна в Централна Америка.

И тъкмо тук стартира черната страна на историята. МакАфи демонстрира своята тъмна страна. Параноята го преследва, има чувството, че е постоянно преследван. Предпочита да върви с оръжие и някъде през 2012 година се завръща назад в новините. Не е направил нов артикул, както и не е съумял да сътвори друга по-специална технология, а просто е обвинен за убийството на съседа си. Грегъри Вайнт Фол. Джон постоянно ще притегля странни птици около себе си, затова и неговият комшия ще бъде от този диаметър.

Вечно злоупотребяващ с алкохол и постоянно разхождащ се с папагал на рамото – нямаме никаква визия за какво го прави, само че когато сте състоятелен американец в Централна Америка, то най-вероятно може да ходите и с прасе на рамото, стига да го издържите като тегло. Някъде през ноември, съседът е открит с патрон в главата. Причината за експанзията е обстоятелството, че някой трови кучетата на МакАфи – цели осем живеят в двора му – и единственият, който се оплаква от тях е точно Грегъри.

Някои от околните до програмиста, въпреки и да няма доста такива, са го чували да се заканва и е доста допустимо да е съумял да извърши тази присъда. След убийството, мъжът стартира да бяга, на практика изчезва от картата, още веднъж употребява защита и още веднъж сменя локация след локация, а като бонус ще сменя и дамите. Като остарял милионер, неговата съществена задача е да сменя тийнеджърка след тийнейджърка, изключително когато те сами го преследват.

Смъртта на съседа задейства още повече параноята. Джон ще се крие от управляващите, само че нищо няма да му попречи да извика VICE кореспонденти, с цел да снимат филм с него. За да е още по-забавно, когато вземат решение да създадат фотография, същата се оказва с гео локация и следва следващото диво бягство. До през днешния ден няма нито един арестуван или наказан за убийството.

Джон в никакъв случай не влиза в пандиза, само че продължава да бяга. Следващата му спирка е Гватамала. Преди въобще да се стигне до дело, той ще осъзнае, че държавното управление на Белиз няма никакви доказателства, както и никакви благоприятни условия да изисква екстрадиция назад в Съединени американски щати.

Историята продължава да е тъкмо толкоз откачена, колкото си мислите. След като се завръща в Съединени американски щати, първата му работа е да хване вълната на новото потомство. Става формален представител за кибер сигурност, стартира да участва на разнообразни „ Ted Talks “ събития, а това носи една голяма и още по-впечатляваща публика след него. Очевидно е, че Джон не е малоумен, прочее в никакъв случай не е бил подобен. Просто е друг и до някаква степен се чака, че най-вероятно е рисков.

Познанията му и опциите с компютър може би са неограничени, изключително откакто не един път твърди, че има доста секрети и знае по какъв начин да преодолява отбраните на модерните компютри. Харизмата му работи на високи обороти, туитър акаунта му се радва на големи триумфи и фенове от целия свят го следват. В пика на своя най-голям триумф ще се кандидатира даже за самостоятелен претендент за президент. При това ще се опита да влезе в Народното събрание цели два пъти. По-запознатите го дефинират като една по-бедна версия на Тръмп, която просто няма нужните милиони, с цел да закупи въздействието си и мястото на едно от най-важните места в света.

Към някои от начинанията би трябвало да прибавим и съществуването на машинация с криптовалута. Това се случи във времето, когато Джон реши да направи по този начин наречените „ altcoins “ и да употребява добре познатата скица за напомпване и пласиране, като единственият печелещ в този случай ще е точно той. По данни на американските управляващи, схемата е разрешила спечелването на към 13 милиона $. Малко по-късно обвиняването ще уточни и съществуването на още най-малко седем криптовалути на стойност от 23.1 милиона $, които още веднъж са били разиграни в туитър. Всички измами са направени сред декември 2017 и февруари 2018 година

Пионерът в компютърните отбрани твърди, че има големи знания в сферата, въпреки и те да оказват помощ единствено и само на него, както и да разрешават илюзия на останалите клиенти. След несполучливите опити за президентска акция, Съединени американски щати повдига обвиняване за неплатени налози на стойност от няколко милиона. Гуруто обаче отхвърля да ги заплати и в онлайн пространството твърди, че в никакъв случай няма да заплати такива, без значение какво мислят останалите.

Преди въобще да бъде арестуван в Съединени американски щати, взема решение да закупи яхта от Джордан Белфорт – прочут още като Вълкът от Уолстрийт – и по-късно да отплава наоколо до Бахамите. Именно там се случват някои от най-странните изцепки. МакАфи е наел дребна войска със себе си, всички са тежко въоръжени, придвижва опиати, зареден е с алкохол и съумява да снима всичко това благодарение на публицисти от VICE. Алкохолната корист, в това число и наркотичната ще накара записващите да си тръгнат. Достатъчна е една опасност за прострелване в половите органи, с цел да смъкна страстта до безспорната нула.

Краят на приказката идва през 2021 година Джон е арестуван от испанските управляващи по гледище на Съединени американски щати. Бягството му от налозите ще се преглежда в Съединени американски щати. Мъжът е арестуван, до момента в който се пробва да отлети от Барселона за Истанбул. Очаква се дата за екстрадиция, до момента в който 75-годишният програмист към този момент няма по какъв начин да откри излаз или да извади още един заек от шапката си. Обвинението е за укриване на налози, пари за промотиране на криптовалути, съвещания, предоставяне на лекции и договорите за пласиране на правата по снимането на филм.

Данъчните съумяват да открият и всички парцели, коли, яхта и други, само че преди въобще да заформят още една глоба, същите са трансферирани на други хора. Задържането се случва на 3 октомври и в този интервал се счита, че Джон още веднъж се е опитал да стане незабележим за системата. В продължение на 4 години е ясно, че МакАфи не е подавал нито една данъчна декларация, въпреки и да е имал приходи от няколко места. Мнението на някои прокурори е, че най-вероятно присъдата ще бъде за 30 години най-малко. Джон МакАфи най-вероятно ще прекара последните години от живота си зад решетките.

На 23 юни 2021 година испанският съд публично декларира, че е време за Джон да бъде екстрадиран. В същият ден ще го открият мъртъв в килията си. Според полицията, програмистът се е самоубил, само че неведнъж споделя през целият си живот, че в случай че в миналото го открият обесен, то най-вероятно някой го е умъртвил. Собственият му юрист ще удостовери, че Джон в никакъв случай не се е опитвал да се самоубива и най-вероятно не би могъл да го направи.

На 13 февруари 2022 година испанските управляващи ще заявят, че мъжът се е самоубил. За да е още по-интересно, малко по-късно неговата вдовица ще разгласява в туитър, че най-вероятно след самоубийството, Джон е заживял в Тексас и сега се крие от закона. Нека не забравяме, че този човек най-малко два пъти е инсцинирал гибелта си е и се е преструвал на обречен на смърт, само че каква е историята в този момент, няма по какъв начин да се знае. Дали в действителност е платил на затворните надзиратели или просто е решил да постави завършек на този вманиачен живот.

   

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР