Съществуването на руско влияние, което не желае доброто на Северна

...
Съществуването на руско влияние, което не желае доброто на Северна
Коментари Харесай

Спасовски: Руското влияние е вредно за РСМ, водим разговори за нова коалиция СДСМ-ДСИ

Съществуването на съветско въздействие, което не желае положителното на Северна Македония, е реалност. Водят се диалози за коалиция СДСМ-ДСИ.

Това съобщи министърът на вътрешните работи на прилежаща районен съд Македония Оливер Спасовски пред ТВ 24.

На въпрос дали съветското въздействие има директна роля в опитите за възпрепятстване на страната по пътя към Европейския съюз, Спасовски отговори:

„ Винаги, когато сме сложени в обстановка, в която преследваме някакъв стратегически народен интерес, има опити да се пречи на Македония по този път. Съществуването на съветско въздействие, което не желае положителното на Северна Македония, е реалност. Спомняте си доста процедури против разпространяване на подправени вести, експулсиране на дипломати от Северна Македония и така нататък, всичко това с помощта на активността и работата на разследващата общественост на страната. Трябва да продължаваме в тази посока, с цел да не разрешаваме различен да взема решение вместо нас или да пречи на реализацията на нашите стратегически национални ползи. "

Вътрешният министъробяви, че се организират полемики и разбори за възможна нова коалиция сред досегашните ръководещи от " Социалдемократическия съюз " (СДСМ) и " Демократическия съюз за интеграция " (ДСИ).

" Намираме се в интервал, в който се вършат всички тези разбори и сигурно ще се вземе решение. За мен е доста значимо, че имаме в действителност положително предложение за жителите, което ще им предложи сигурност, разцвет и реализацията на нашите стратегически и национални ползи ", уточни той, като акцентира, че " европейският път на РСМ няма опция ".

" Колкото повече работим върху построяването на визията за това какво значи Европейски Съюз за жителите, толкоз повече нараства броят на хората, които поддържат тази концепция. Трябва да се предотврати каквото и да било въздействие извън и да се оставят решенията на жителите и държавните институции. “ - сподели още Спасовски.

Парламентарните избори в Северна Македония ще се проведат на 8 май. Дотогава страната ще бъде ръководена от техническо държавно управление с министър председател Талат Джафери - първият министър-председател от албански етнически генезис в историята на РСМ. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР